Bästa sättet att bli av med sin getingfobi är att lära sig leva med dem. Och det gör man enklast genom att läsa fakta och lära sig om hur de beter sig, om deras bon, om när och varför de sticker oss. Då kan man handla proaktivt och undvika vissa direkta misstag.

Positiva fakta: Getingar är rovdjur och matar sina larver med andra insekter. En stor bålgetingskoloni kan fånga upp till 0,5 kg skadegörande insekter på en dag! Bara att tacka och ta emot för en trädgårdsägare.

Köp getingfällan Anti Vespo i vår webbutik!
Klicka på länken!

 

1. Förhindra getingar från att bygga bo

Det finns många olika getingar och de bygger bon på olika sätt. Oavsett vad man känner för getingar, så är det inte många som vill att de bygger bon i takutsprånget, i uterummet eller friggeboden. Då finns det några riktigt bra trick att få dem att göra det någon annanstans. Här finns mer info och en kort instruktionsfilm hur du superenkelt lurar iväg bobyggarna. Klicka här!

2. Få getingar att flytta och lura bort dem

Att peta bort ett befintligt getingbo är inget som man gör ostraffat. De blir aggressiva direkt och försvarar sitt bo. Men det går att spruta på helt naturliga lösningar där man inte vill att de ska vara, så sticker de. Prova gärna de här receptet, som är mycket billigare och miljövänligare än det som säljs affärerna. Klicka här!

3. Bygg en getingfälla under en minut

Den här fällan lockar till sig och dödar getingar effektivt. Ta bara till denna utväg i undantagsfall, när det verkligen är en stor invasion och ni redan har testat ovanstående trick. Det finns ingen anledning att döda nyttodjur, bara för att man inte gillar dem. Se filmen hur du bygger en fälla av en PET-flaska. Klicka här!

 

Förstora Karina Brozinic

Spara