Kära medlemmar – mer information! 08-03-2016

Nu kommer lite mer information inför migreringen till den nya sajten. Som ni märker har lanseringen blivit framflyttad. Ny beräknad lansering till slutet av april. Orsaken är en liten glad nyhet, som jag inte får gå ut med riiiiiktigt än.

Som vi berättat tidigare visste vi inte om vi kunde migrera alla funktioner på sajten. Nu ser det ut som att Faktabanken ska flyttas över i befintligt skick, men att funktionerna inte ska utvecklas initialt. Det är mycket glädjande att vi kan behålla denna skattkista!

Vad gäller medlemmarnas albumfunktion, så kommer den tyvärr att försvinna av skäl jag tidigare angett. Men för att underlätta för er att ladda ner innehållet med ett knapptryck, om ni så önskar, kommer vi att utveckla en liten app. Den kommer att komma upp om ett tag. Jag kommer att uppmärksamma er på den. Bilder som inte har laddads ner innan flytten kommer vi inte kunna komma åt efteråt, så håll ögonen öppna eller börja ladda ner redan nu.

Under tiden skulle jag vilja be er att uppdatera era profiler med er aktuella e-postadress. Detta för att era lösenord inte kommer att kunna migreras. Ett mail kommer att skickas ut efter flytten, där ni återställer lösenordet. Ni får gärna hjälpa till med att sprida denna uppmaning. OBS! Ni behöver inte oroa er för att de som inte hunnit se uppmaningen ska bli utestängda från forumet. Jag kommer att finnas där och hjälpa till. Men det går så klart snabbare och underlättar om så många som möjligt gör detta så snart som möjligt.

Välkommen med frågor och tankar om nya sajten. Använd länken för att komma till aktuell forumtråd.

 

God fortsättning kära medlemmar! 08-01-2016

Det blev en grön jul för de flesta på gott och ont. Jag hoppas att ni alla har kunnat njuta av julhelgen. Det är roligt att se att Allt om Trädgårds medlemmar är så aktiva i forumet även vintertid. Ni organiserar Fröbibban, hjälper varandra med problemlösning dagligen, och delar med er av fantastiskt sköna bildkavalkader i form av egna kalendrar. Tack för att ni är så generösa och engagerade!

Jag vill berätta för er att det bubblar av aktivitet på vår digitala avdelning – det planeras en flytt av sajten och alltomtradgard.se byggs om för att anpassas till flera medier. Som webbredaktör jublar jag ”Äntligen!”. Tekniskt sett blir det ett stort kliv framåt då vi kommer att fungera även i smartphones och läsplattor. Flytten planeras till någon gång i februari-mars innan odlingssäsongen sätter igång ordentligt, men det är jättesvårt att sätta ett exakt datum för premiären, då mycket kan hända vid programmering.

Den stora frågan har varit om vi kan rädda forumet – och det kan vi! Hurra för det! Däremot vet vi inte exakt hur det kommer att se ut än och vilka funktioner som kommer att finnas. Jag har tryckt på vikten av bra bildvisning. Efter hand som det undersöks möjligheter kommer jag att få mer information att kunna ge er. Vill redan nu förbereda er på förändringar, för det kommer att finnas funktioner på sajten som kommer att få ge vika för något bättre. Vilka det blir har ännu inte fastställts. Några funktioner har skattats högt av er medlemmar tidigare, men har nu nästan helt slutat användas. Ett sådant exempel är medlemmarnas album, ett annat är faktabanken. Vi försöker att titta på kompromisser och lösningar för vad som är värt att spara, och om de går att anpassa till nya behov och önskemål som vi vill möta, för att kunna erbjuda de bästa tjänsterna.

Vi strävar efter att bygga en modern sajt som ska ge största möjliga trädgårds- och odlingsupplevelser på nätet. Att ta fram enkla funktioner som är lättillgängliga för alla. Att erbjuda redaktionellt innehåll som roar, inspirerar, och inte minst engagerar såväl nördar som nybörjare. Vår intention är att ni som trogna medlemmar ska känna er välkomna och trygga på resan mot ett nytt forum. Vid övergången ska jag finnas där för att hjälpa er med alla frågor och problem som kan dyka upp. Samtidigt är min förhoppning att den nya tekniken ska bjuda in fler nya medlemmar till vår härliga gemenskap. Med denna utveckling ser vi med stor glädje fram emot att möta trädgårdsåret 2016!

Vänligen

Karina Brozinic

Länk till tidigare forumtråd om nya sajten.