Sensommaren och hösten är bästa skördetiden och det finns goda möjligheter att ta vara på det överflöd som naturen bjuder på. Skafferiet kan fyllas på med marmelad, sylt och saft och kylen med färska kryddor, frukter och bär.

Många träd och buskar har dekorativa frukter som kan användas som ögongodis. Prydnadsaplar, rönnar, fläder och benved är exempel på arter som har otroligt dekorativa frukter och bär. Plocka in det som du har i din närhet och gör något vackert av det!

Förstora Ring med små prydnadsäpplen. I bakgrunden en buddleja.

Äppelring. Klipp av en ståltråd till önskad storlek. En avbitare och en liten tång är bra redskap att ha till sin hjälp. Ståltråden kan formas till en ring, ett hjärta eller någon annan form som man tycker är fin. Gör en liten krok i ena änden och trä sedan på prydnadsäpplen, eller äpplekart som ändå ska gallras bort. Avsluta med att böja ståltråden till ytterligare in liten krok som krokas ihop med den första. Perfekt att hänga vid dörren eller runt en kruka.

Band av bär. Använd en lite tjockare tråd och en nål. Trä ett band av färgglada bär, till exempel rönnbär. Avsluta med att knyta ihop till ett halsband och trä halsbandet runt dina krukor. Det är också fint att inte knyta ihop snöret utan bara göra rönnbärstrådar som gärna kan hängas upp i fönstret.

Bricka. Ta in lite av trädgårdens och skogens härligheter i hemmet. En bricka med ljus, bär och några fina blommor gör sig utmärkt på köksbordet.