Paradisblomster ’Senorita Rosalita’

Förstora

Paradisblomster ’Senorita Rosalita’.

Paradisblomster är för många en hög (upp till 120 centimeter), utplanteringsväxt med små, förrädiska taggar. Den nya sorten ’Senorita Rosalita’ är lägre, 40 centimeter, och saknar de små taggarna på bladen. Blommar redan i juni fram till första nattfrosten. Passar bra i rabatter, krukor eller urnor på uteplatser och balkonger – helst i soliga till halvskuggiga lägen.

Från Hörnhems, finns i trädgårdsbutiker i hela landet.

Sofieromargeriten

Förstora

Sofieromargerit.

Sofieromargeriten är en historisk sort som planterades i Sofieros slottsträdgård för cirka hundra år sedan av kronprinsessan Margareta. Nu finns den även tillgänglig i handeln. Sofieromargeriten har ett tåligt och kraftigt växtsätt, med blommor som är större än på en vanlig margerit. Sofieromargeriten är lättskött och blommar hela sommaren. Den kan övervintras ljust och frostfritt (5–10 plusgrader).

Finns hos Sofiero Blomster & Trädgårdshandel, www.sofieroblomster.se

Femtunga ’Bombay Pink’

Förstora

Femtunga ’Bombay Pink’.

Femtunga   ’Bombay Pink’ är en rosablommande växt som blommar både länge och skräpfritt. Den ser kanske inte så mycket ut för världen i butiken men är riktigt fin när man kommer den närmare.

Nyhet från Syngenta som finns i trädgårdsbutiker i hela landet.

Sommardahlia ’Goldalia Scarlet’.

Förstora

Sommardahlia ’Goldalia Scarlet’.

Sommardahlior blommar hela sommaren, finns i kompakta plantor lagom för altan och balkong och i många olika färger. Läcker färgklick som ofta blir pricken över i. Den här sorten heter ’Goldalia Scarlet’ och är en nyhet från Syngenta.

Plantor finns i trädgårdsbutiker i hela landet.