1. ARTIKLAR: Odlarglädje i kruka. Krukodla kan man göra både på balkong, terrass och på trappen. Även för den som har stor trädgård kan en kruka underlätta om det är växter som behöver flyttas, eller kanske för att lätt kunna ersätta något överblommat. Artikeln ger smarta tips hur du bäst lyckas.

2. TRÄDGÅRDSFORUM: Våra mesta forumsväxter? Anna NV Uppsala reflekterar över hur många växter som spridits och blivit populära tack vare bytet mellan forumisterna. Du har väl inte missat denna guldgruva till spännande växter?! Varning för att habegär kan uppstå! Men regeln "ge bort något för att få plats för fådda" funkar bra här.

3. ROSFORUM: Sorken äter upp mina rosor... Vår i vanliga fall soliga forumist Charlotte misströstar och har mord i sinnet när sorkarna gett sig på hennes enorma rosenrabatter. Läs råden i tråden och titta även på fler i TRÄDGÅRDSLISTORNA. Finurligast hittills är att spela didgeridoo ner i hålet.

4. TRÄDGÅRDSLISTORNA: Pioner, plantering, skötsel. Så här års märks det hur piontokiga vi blir. Här finns massa bra odlingsråd. Även tipsen om sådd av pion, läses flitigt nu. Extra spännande att ta tillvara på frön och testa få upp egna pioner.

5. TRÄDGÅRDSLISTORNA: Dvärgsyren - Syringa meyeri 'Palibin'. Många vill veta mer om detta fina lilla träd. Det perfekta trädet för balkong och kruka. Det har gått många år sedan dvärsyrenen introducerades till marknaden och jag tror att ni är många därute som kan dela med er av era erfarenheter om denna lilla pärla.