Rabarber: I Sörmland har man arrangerat en hel festival i regionen för att hylla rabarbersäsongen. Kan du inte besöka är det bara att ha egen fest kring rabarbern. Rabarber är enkel att odla, och får du över är en knippe bästa gåbort-presenten. Många är recepten på forumet och listorna. Fyll gärna på med ditt bästa. 

Tulpanfrossa: Vårlökarna avlöses mot tulpaner. Tulpan som variation i rabatten, som raritet i stenpartiet, i ett hav på ängen, eller i buketten. Vissa föredrar naturliga vildtulpaner, andra älskar smarriga kultursorter. Men vi älskar dem och inte ens glupska råddjur kan stoppa oss från att försöka år efter år. Kenneht K i Göteborg bjuder på tulpanbilder i forumet.

Nättrollet Karl-Jerker: Förr eller senare dyker det upp så kallade nättroll på alla forum. Någon som startar debatt bara för sakens skull eller som här ställer en osannolik fråga. Fast helt osannolik är den inte. Trädgård kan vara känsligt mellan grannar. Jag känner endorfinerna rusa i kroppen av ett gott skratt i alla fall, och vårt nättroll bekänner själv längre fram och han blir förlåten.

Sparris: Oavsett om sparrisen hunnit komma upp eller redan skördats klart i din trädgård, så är det säsong för denna vårens superprimör. Tips för den som vill odla i pallkrage. Här hittar du recept.

Norrläge: Vår nordligaste medarbetare Mariana Mattsson rapporterar att de i Norrland just nu njuter av att julrosorna blommar överallt, tibast, blåsippor, vitsippor, gullvivor, aurikler....med andra ord är vintern över hela landet slut. Spadarna är åter i bruk. Och hon njuter av att ha slagit ihjäl sin första mygga!