Förstora

Nässlor: Vad är en vår utan nässlornas späda skott?! Det går finfint förvälla och frysa in, torka eller tillaga direkt. Soppor, i pajer och gratänger, i bakverk, eller varför inte testa nässelshots.

Magnoliaknoppar: Åh, dessa sensuella ludna knoppar som döljer de stora magiska blommorna från fjärran bergstrakter. Bild av Ölandsboel. Jag vet att flera magnoliaälskare går ut varje dag och tittar på de första knopparna i väntan på att de ska slå ut. I denna länk kan du hitta till sökresultatet för fler magnolior i Trädgårdslistorna.

Nässelfjäril: Några fjärilar har redan skådats. Nässelfjärilen är bland våra första. Birgitta i Hensmåla har skrivit och lagt upp bilder om bl a nässelfjärilen i forumet.

Ramslök: Tid att plocka denna ypperligt goda vårprimör. Bladen smakar och doftar mild vitlök. Det har blivit rena trendingrediensen på krogarna. Soppor, i sallader, pajer, ramslök smör och så lite otippat pesto. Anders Kjellssons ramslökpesto har vunnit pris i England.

Luktviol: Så näpen! Det är till att lägga sig raklång och borra ner näsan i blommorna. Ibland tuggar jag på en för violsmaken. Hittar jag mycket plockar jag med mig hem och kanderar. Penslar på vispad äggvita och doppar i strösocker, och låter torka. Bild av Kenneth på Söder.