1. Fiffigt med klädnypor

 

Förstora Klädnypor är lätta att fästa

Skriv med vattenfast penna eller löda in texten på klädnypor. De kläms sedan enkelt fast på krukkanten eller på en grillpinne som stick ner i jorden. (Bild: Pinterest)

2. Naturligt med pinnar

 

Förstora Naturligt med pinnar

Tälj till ena änden på en pinne och skriv med vattenfast penna. Det går även att löda texten eller att som här låna barnens trycktyper och trycka med hobbyfärger. (Bild: Craftsgawker.com)

3. Burk som skydd

 

Förstora Sätt en burk över

Fröpåsen har all info du behöver, men den regnar eller blåser bort direkt. Med en glasburk över slipper du det bekymret.
(Bild: Marthastewart.com)

4. Återvunna persienner

 

Förstora Återvunna persienner

Håll dig framme när det ska bytas persienner eller hitta för någon tia på byggåtervinning. Klipp lagom längder med sax du inte är rädd om. Skriv med vattenfast penna eller mjuk blyerts. Den vattenfasta pennan bleks mot slutet av säsongen utomhus medan blyerts håller längre. Du får många växtetiketter, som tar liten plats att förvara. Min personliga favorit. (Bild: Sassycrafter, Flickr)

5. Engångsbestick till engångsetiketter

 

Förstora Engångsbestick

Man tar vad man har. Plastbestick har långa skaft för hela vetenskapliga namnet. Passar för sådder inomhus, men texten bleks snabbt ute. (Bild: Pinterest)

6. Eleganta ringar

 

Förstora Eleganta ringar

Ringarna hittar du i byggvaruhus eller järnhandeln. De går även att hänga i trådar. Stansa bokstäverna eller skriv med vattenfast penna.
(Bild: Gardentherapy.com)

7. Stansade gamla bestick

 

Förstora Stansade bestick

Kanske inte vill använda finaste silverbesticken till detta, men udda bestick hittas alltid på loppisar eller underst i lådorna. Det är lättare att stansa texten om besticken först plattats till med gummihammare.
(Bild: Mossymossy.com)

8. Återvunna konservlock

 

Förstora Återvunna konservlock

Fila till de vassa kanterna så man inte skär sig på dem och stansa in texten. Kan fästas med spik på pinne eller som här på en gammal gaffel. Hela beskrivningen finns på Pinandpaper.blogspot.se.

9. Målade stenar

 

Förstora Målade stenar

Roliga stenetiketter får man om man målar stenar i grönsakens färger och skriver texten på. Använd hobbyfärg och du kan lacka för längre hållbarhet. (Bild: Pinterest)

Förstora Stenetiketter

En variant av målade stenetiketter. (Bild: Pinterest)

10. Skippa texten, skriv referenssiffra

 

Förstora En siffra säger allt

Ofta räcker inte etiketten till långa vetenskapliga namn och sortbeskrivningar. Skriv bara en referenssiffra då. Namnet kan du ha listat i en digital anteckning som du kanske t o m kommer åt från mobilen. Du kan t ex använda mobilens egna program "Anteckningar" eller Google Docs spreed sheet (som motsvarar Excel).
(Bild: Pinterest)

11. Spruckna krukor får ny använding

 

Förstora Krukskärvor återanvänds

Krukskärvor går att använda mer än för att täppa hål i botten av krukor. Skriv med vattenfast penna, och stick ner i jorden.
(Bild: Pinterest)

12. Som en röd tråd...

 

Förstora Som en röd tråd...

Galvaniserad tråd böjs och formar texten. Spraya med metallicfärg.
(Bild: Pinterest)

13. Inte så korkat alls

 

Förstora Inte så korkat alls

Löda in texten eller skriv med vattenfast penna på återvunna (eller nya korkar). Stick i pinne eller lite gör det lite snitsigare genom att sticka på en gaffel. (Bild: Pinterest och Artsyvava.blogspot.se)

Förstora Karina Brozinic