Har man en liten gran/bukett i en liten kruka/vas riskerar den att torka ut snabbare. Det slipper man med detta arrangemang, då de törstiga grenarna står i en rymlig kruka. Minijulstjärnor står längre än snittblommor. Så här trollar du bort krukorna.

Förstora Steg 1

1. Forma en bukett av enris, så den liknar en liten gran. Snitta gärna grenarna så att de lättare tar upp vatten. Sätt en krans av halm runt basen för att att håll grenarna på plats. Här har halmkransen först klätts med grönt ullgarn, men det kan skippas eller så kan andra band användas. En stor vas, gärna i kromfärg ger ett lyxigt intryck.

Förstora Steg 2

2. Två blomsterpinnar i metall tejpas på var sin sida om en plastmugg. tvinna ihop pinnarna, för att hålla muggen på plats.

Förstora Steg 3

3. En filt- eller bastmatta viras kring muggen och fästs genom att limmas. På så sätt blir hållaren stabilare samtidigt som plastmuggen döljs. Nu kan man enkelt placera en minijulstjärna i hållaren, med rötter och jord kvar.

Förstora Steg 4

4. Nu sticker du enkelt ner julstjärnehållarna. Och de kan vattnas och skötas som vanligt, utan att vattnet rinner ut på golvet.

Förstora Steg 5

5. Dekorationskulor på pinne kan köpas i hobbyaffärer eller blomsterbutiker. Eller så hänger man helt enkelt upp sina favoritkulor. Lavar, rafiaband, grenar och dekorationsband kan användas efter egen smak.

Förstora Färdig juldekoration

Färdig minigran att ställas direkt på golvet eller på ett bord. Voila!

 

Förstora Karina Brozinic

Mer om julstjärnor:

 

11 dekorationer med julstjärnor

Så håller julstjärnan längre