Allt du behöver för detta tulpanarrangemang är: ett 10-pack tulpaner, en kub stickmassa (typ Oasis), en kruka, några knappnålar och en slinga murgröna.

Så här gör du:

1. Skär till en bit stickmassa och tryck ner den i krukan. Skär av toppen av stickmassan i höjd med krukkanten.

2. Korta tulpanstjälkarna med vass kniv och stick ner dem brevid varandra, på exakt samma höjd - "parallellt bredvid varandra". Snurra på krukan för att se att tulpanerna sitter jämnt.

3. När alla tulpanerna är klara, är det dags för bladen. Välj några av de finaste och snygga till dem så att den lilla stjälkstumpen på ovansidan skärs bort.

4. Vänd ett blad mot dig upp och ner, och snurra in bladet runt sin egen stjälk.

5. Skär av stjälken till lämplig längd och stick ner i stickmassan. Om bladfliken placeras in mot tulpanerna, så låser det sig självt och rullas inte upp. Fortsätt med några till blad runt om tulpanblommorna.

6. Ta till sist en slinga murgröna och blada av längst ner. Skär en snittyta och sätt i stickmassan. Snurra runt kanten och fäst in.

7. Vattna och se till att hålla stickmassan fuktig, för tulpaner dricker mycket vatten.

 

Förstora Everyday Flowers, Jenny Strandh Blomsterkreatör Jenny Strandh har varit verksam florist i över 20 år med egen butik och kursledare inom blomsterbinderi.
Foto: Malin Björkholm, Text: Marie Onäng och Jenny Strandh.
Boken 'Everyday Flowers – Blomsterprakt av köpt och plockat', utkommer i slutet av mars 2016, men kan redan nu förhandsbeställas hos flera nätbokhandlare, som Adlibris och Bokus.

 

Läs mer

 

25 tulpanarrangemang som ger dåndimpen!

Snittulpaner – så står de längre!

Galleri med 26 vårlöks-arrangemang i kruka


Förstora Karina Brozinic