Ut i skogen och plocka god svamp som du sedan fräser i olivolja, salt och en skvätt tamari­soja. Strö över hackad persilja och lägg på ett cashewnötskex. Servera med en klick yoghurt på toppen.

Så här gör du cashewnötskex:

  • Blötlägg 2 dl cashewnötter och 2 dl sötmandlar över natten.
  • Sila bort vattnet.
  • Mixa nötterna med pressad saft från 1 citron, 1 persiljekvist och 1 tsk lantbuljong.
  • Bred ut smeten på ett teflex­papper och ställ in i torkugn i 12–15 timmar, tills kexet känns torrt och krispigt. Eller torka på lägsta temperatur i vanlig ugn.

Här finns fler smakprov från Renée Voltaire:

Äppel-päppel-pirum-bröd

Mysigt höst-te.

Mors lilla Olles pannkaksfavorit.

Min egen pizza Bianco.

Ätbara placeringskort.

Fyllda fetaost och spenatbullar.

Läs mer om Renée Voltaire och hennes mat här

Ekobloggen med Renée Voltaire

Renée Voltaire bloggar på alltommat.se. Ekobloggen med Renée Voltaire finns här.