Förstora

Gåborts-tipset...

Ge bort en bukett rabarber istället för en blomma. Vackert och storslaget!

Fina tipset!

Hyvla jättetunna skivor av rabarber och lägg i iskallt vatten tills de böjer sig vackert och blir som lockar. Dekorera!

Kompott på Renée-vis

Förstora

Till 4 portioner god kompott: Skiva först, och mjuka sedan 3 rabarberstjälkar i en kastrull (teflon eller sandblästrad) tillsammans med 2 msk vatten. Tillsätt 3 msk agavesirap och 2 puffar kanel och ställ i kylen.

Gör en cashewsylt genom att mixa 1 dl frysta hallon och ½ dl cashewnötter.

Mixa 3 urkärnade dadlar, helst sorten ’Medjool’, tillsammans med 4 msk vatten till en smet. Blanda ner 2 dl bovetecrunch eller granola och tryck ut lite som en botten i 4 portionsskålar. Lägg på den kalla rabarbern och toppa med cashewsylten.

Rabarber-mojito!

Förstora

Så fixar du 4 glas rabarbermojito:
Skiva 1,5 rabarberstjälk i en kastrull på låg temperatur tillsammans med 2 msk vatten tills de mjuknar. Låt svalna och blanda i 6 msk agavesirap eller honung. Lägg över i 4 glas och häll på 9 cl rom, 3 dl limesaft och lägg några myntablad i varje glas.

Servera med is!

Galet god kokosrabarbermousse!

Förstora

Fixa 2 fina portioner i glas. Skiva 2 rabarberstjälkar och värm dem i en panna (teflon eller sandblästrad) tillsammans med 1 msk vatten tills de är mjuka. Låt svalna och mixa rabarbern med 2 urkärnade dadlar (helst sorten ’Medjool’ som är extra stora) och 2 msk kokosolja. Lägg 1 msk hyvlad kokos i varje glas och fyll på med den mixade röran. Ställ i kylen och servera med några lockar rabarber.

Ekotipset!

Fyll frysen med rabarber när det är säsong. Ekologiskt smakar alltid bättre.

Voltaires smakprov!

Renée Voltaire är matkreatör och författare. Hennes favoritämnen är mat och trädgård – här möts de båda i gröna, sköna och goda tips i Allt om Trädgård.

Läs mer om Renée Voltaire och hennes mat här:

Renée Voltaire

Renée Voltaire bloggar på alltommat.se. Ekobloggen med Renée Voltaire finns här.

Ekobloggen