Pumpasoppa

Ta en muskatpumpa på cirka 3 kilo. Skär ett snitt högt upp på pumpan så att det blir som ett lock. Gröp ur köttet och ta bort kärnorna och trådarna de sitter i. Hacka upp locket också, där finns väldigt mycket kött.

Fräs finhackad gul lök med olivolja i en stor kastrull. Lägg ner pumpaköttet med löken tillsammans med en bit hackad ingefära. Häll i 2 msk lantbuljong. Fyll på med vatten så att det täcker. Låt pumpaköttet koka tills det blir mjukt. Droppa i en aning lime. Mixa med stavmixer till en slät fin soppa. Häll soppan i pumpabotten så blir den vackrast vid middagsbordet. Servera med gott bröd.

Ugnsrostad pumpa med vitlök och rosmarin

Förstora

Ungsrostad pumpa med vitlök och rosmarin.

Skiva pumpan och lägg skivorna på en plåt tillsammans med en delad vitlök och lite rosmarin. Ringla över lite olivolja och salta. Rosta i ugnen på 200 grader i ungefär 15 min. Gott till allt!

Pumpafrittata

Förstora

Jag gör en frittata på soppan som blev kvar. Vispa ihop 4 ägg, 5 dl pumpasoppa och några kvistar hackad rosmarin. Smula ner lite fetaost och häll i en ugnsfast form. Sätt i ugnen på 200 grader i cirka 20 min.

Gott med en yoghurtklick och en bit skinka till om du vill.

Förstora

Renée Voltaire.

Renée Voltaire är matkreatör och författare. Hennes favoritämnen är mat och trädgård – här möts de båda i gröna, sköna och goda tips i Allt om Trädgård!

Här finns fler smakprov från Renée Voltaire:

Mysigt höst-te.

Mors lilla Olles pannkaksfavorit.

Min egen pizza Bianco.

Ätbara placeringskort.

Fyllda fetaost och spenatbullar.

Cashewnötkex

Läs mer om Renée Voltaire och hennes mat här.

Renée Voltaire bloggar på alltommat.se. Ekobloggen med Renée Voltaire finns här.