Eventkalender

Mässor, trädgårdsfester, växtloppisar, kurser eller föredrag – hela säsongens trädgårdsevent i Sverige hittar du här.

TIPSA OM ETT TRÄDGÅRDSEVENEMANG – maila till support@aot.bonnier.se. Glöm inte att meddela plats, datum (gärna tid) och länk för mer information.

 

Månskensrundan i Nordvästra Skåne

7 oktober 2017

Trädgårdsrundorna ger dig som besökare möjlighet att ”titta in bakom grinden” i många fantastiska trädgårdar. Allt från små privata innerstadsträdgårdar på drygt hundra kvadratmeter, till stora parkliknande egendomar på flera hektar. Evenemanget är helt gratis för besökaren.
Det kommer att finnas en karta i maj månad (både tryckt och nedladdningsbar och givetvis gratis), med alla deltagare utmärkta.

Tid: 17-21

Mer info och karta: tradgardsrundorna.se


Hem och Trädgårdsmässan i Borås

13-15 oktober 2017

Bomässan och Hem & Trädgårdsmässan har tidigare arrangerats som två enskilda mässor under vår och höst i Borås. Nu tar vi ett gemensamt grepp för att skapa en större, bredare och bättre mässa för både besökare och utställare!

Mer info: www.hemotradgard.se


Höstvandring i Bergianska trädgården

15 oktober 2017 

Kom med på en rundvandring i Bergianska trädgården. Vi tittar på träd i sprakande höstfärger och skörden i köksväxtlandet. Pris: 80 kr, betalning sker direkt till guiden med kontanter eller kort. Biljetter börjar säljas 15 minuter innan visningen börjar.

Tid: 13.00

Plats: Bergianska trädgården, samling utanför Edvard Andersons växthus
, Stockholm

Mer info: www.bergianska.se


Höst i prinsens park

15 oktober 2017

Waldemarsuddes kunniga trädgårdsmästare Marina Rydberg tar er med på en inspirerande vandring med visning av träd och blommor i prinsens vackra park.

Tid: 13.00

Plats: Waldemarsudde, Stockholm

Mer info: www.waldemarsudde.se


Perenner från vår till höst

18 oktober 2017

Föredrag av Ann-Catrin Thor, tidigare rådgivare på Svensk Trädgård. Ann-Catrin tar oss med på en inspirerande resa genom årstiderna i trädgården. På vägen noterar vi ett antal säkra perenner för olika ståndorter under våren, försommaren, högsommaren och hösten. Vi får också tips på en och annan rar sort att komplettera med efter sinne och lust. Ann-Catrin är också trädgårdskribent och en känd röst i P4 Extra. Avgift: 90 kr inkl. fika och hembakat.

Tid: 19-21

Plats: Tyresö Föreningsgård Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B, Nyforssalen

Anmälan till 08-770 74 12 eller via info@tyreso-tradgardssallskap.se


Höstlov med höstlöv
28 oktober 2017 

Tipsrunda och lövpyssel i Edvard Andersons växthus. Välkommen till en familjeaktivitet som passar för barn mellan 6 och 10 år. Pris: Två barn gratis med betalande vuxen 80 kr.

Tid: 11-16

Plats: Bergianska trädgården, samling utanför Edvard Andersons växthus
, Stockholm

Mer info: www.bergianska.se


Höstmarknad på Ulriksdals slott

28-29 oktober 2017

Plats: Ulriksdals slott, Stockholm

Mer info: www.ulriksdalsslott.se


Pumpakavalkad

28 oktober – 5 november 2017

Under invigningsdagen söndag 28 oktober kl 11 – 15 kan du lära dig odla och tillagar pumpa. Det blir också provsmakning fröförsäljning och workshops. Under dagen koras även den största, den snyggaste och den skojigaste pumpan av en enväldig jury i Botaniska.

Plats: Göteborgs botaniska, Göteborg

Mer info: www.botaniska.se


Pumpaverkstad under höstlovet

30 oktober – 3 november 2017

För barnen pågår pumpaverkstad i Roten under höstlovet 30 oktober – 3 november.

Plats: Göteborgs botaniska, Göteborg

Mer info: www.botaniska.se


Österlen lyser

4 november 2017

I november är vi glada för varma och härliga tillställningar som Österlen Lyser. Vi upprepar 2016 års succé – Österlen Lyser på Eklaholm. Vi tänder eldarna i eldfaten och eldkorgarna för att komma i rätt stämning, samt har öppet extra länge. Du får 30% rabatt hela dagen och kvällen på allt som
bjuder självklart även i år på vår varma äppeldrink!

Tid: 10-23

Plats: Eklaholm, Österlenvägen 1081, 27177 Löderup

Mer info: www.karlfredrik.se


Ljusfest vid Brunnsviken
5 november 2017 

Upplev tropikerna i Victoriahuset i skenet av levande ljus. Fika eller utforska Medelhavsfloran i Edvard Andersons växthus. För barnen ordnas lövpyssel och tipsrunda. Kvällsöppet mellan 16-19 i Edvard Andersons växthus och Victoriahuset med anledning av Ljusfesten vid Brunnsviken. Kombinationsbiljett Edvard Andersons växthus och Victoriahuset: 80 kr, två barn gratis med betalande vuxen.

Tid: 16-19

Plats: Edvard Andersons växthus och Victoriahuset, Bergianska trädgården, Stockholm

Mer info: www.bergianska.se


Höstblommande orkidéer

12 november 2017

Upptäck Botaniskas orkidésamling som blommar som vackrast tidig vår och sen höst. Guidad tur av botaniskas intendent.  Västsvenska Orkidésällskapet ger odlingsråd. Pris 50 kr. Biljett köps i butiken. Botaniska trädgårdens orkidésamling omfattar ungefär 1000 arter och kultursorter. Det är den största samlingen av tropiska orkidéer i Sverige! Orkidéerna finns i fyra växthus med olika klimat.

Plats: Göteborgs botaniska, Göteborg

Mer info: www.botaniska.se


Upptäcksfärd i växthusen

19 november 2017

Kom in i värmen och följ med på visningar av tropiska arter, köttätande växter och annat intressant. För hela familjen.

Tid: 11-15

Plats: Göteborgs botaniska, Göteborg

Mer info: www.botaniska.se


Workshop – bind din julkrans

22 november 2017

Florist Kristina Öhman delar med sig av sina erfarenheter och ger praktiska råd och tips i skapandet av vackra och dekorativa kransar till jul. Pris: 495 kr inkl. material till krans samt glögg/kaffe och lussebulle. Sista anm.dag 13/11, anmälan är bindande.

Tid: 18-20

Plats: Waldemarsudde, Stockholm

Mer info: www.waldemarsudde.se

 


Jul i växthusen
24 november – 10 december 2017 

Välkommen till en stämningsfull utställning om julen. Inne i Edvard Andersons växthus frodas fikonträd, dadelpalm och kanelträd. Här kan du se växterna som ger kryddor, frukt och nötter till julbordet.
Visste du att vaniljstången egentligen är frukten från en orkidé? Eller att kanel är mald bark från kanelträdets grenar? I utställningen kan både vuxna och barn lära sig mer om växterna som ger oss jul. Visning, ingår i entrépriset: söndagar och onsdagar kl 13 under perioden. Visningen håller på ca en timme. Större grupper måste förboka visning. Entré: Vuxna 80 kr, barn (0–15 år) två barn gratis i vuxens sällskap.

Tid: 11-16

Plats: Edvard Andersons växthus, Bergianska trädgården, Stockholm

Mer info: www.bergianska.se