Eventkalender

Mässor, trädgårdsfester, växtloppisar, kurser eller föredrag – hela säsongens trädgårdsevent i Sverige hittar du här.

TIPSA OM ETT TRÄDGÅRDSEVENEMANG – maila till support@aot.bonnier.se. Glöm inte att meddela plats, datum (gärna tid) och länk för mer information.

 

Höstblommande orkidéer

12 november 2017

Upptäck Botaniskas orkidésamling som blommar som vackrast tidig vår och sen höst. Guidad tur av botaniskas intendent.  Västsvenska Orkidésällskapet ger odlingsråd. Pris 50 kr. Biljett köps i butiken. Botaniska trädgårdens orkidésamling omfattar ungefär 1000 arter och kultursorter. Det är den största samlingen av tropiska orkidéer i Sverige! Orkidéerna finns i fyra växthus med olika klimat.

Plats: Göteborgs botaniska, Göteborg

Mer info: www.botaniska.se


Trädgård – en lisa för själen

16 november 2017

Inspirationsföredrag med Annika Christensen, trädgårdsskribent och –fotograf i  Allt om Trädgård. Vad är det i trädgården och naturen som göra att vi mår så bra? Annika visar stämningsfulla bilder och bjuder på en härlig trädgårdskväll. Det finns alltid något att njuta av, bara vi ser det. Inträde 90 kr, medlemmar 60 kr, inkl. fika med hembakat.

Tid: 19-21

Plats: Tyresö Kulturcentrum Kvarnhjulet Pluggvägen 6B

Mer info och anmälan: tyreso-tradgardssallskap.se


Upptäcksfärd i växthusen

19 november 2017

Kom in i värmen och följ med på visningar av tropiska arter, köttätande växter och annat intressant. För hela familjen.

Tid: 11-15

Plats: Göteborgs botaniska, Göteborg

Mer info: www.botaniska.se


Workshop – bind din julkrans

22 november 2017

Florist Kristina Öhman delar med sig av sina erfarenheter och ger praktiska råd och tips i skapandet av vackra och dekorativa kransar till jul. Pris: 495 kr inkl. material till krans samt glögg/kaffe och lussebulle. Sista anm.dag 13/11, anmälan är bindande.

Tid: 18-20

Plats: Waldemarsudde, Stockholm

Mer info: www.waldemarsudde.se


Jul i växthusen
24 november – 10 december 2017 

Välkommen till en stämningsfull utställning om julen. Inne i Edvard Andersons växthus frodas fikonträd, dadelpalm och kanelträd. Här kan du se växterna som ger kryddor, frukt och nötter till julbordet.
Visste du att vaniljstången egentligen är frukten från en orkidé? Eller att kanel är mald bark från kanelträdets grenar? I utställningen kan både vuxna och barn lära sig mer om växterna som ger oss jul. Visning, ingår i entrépriset: söndagar och onsdagar kl 13 under perioden. Visningen håller på ca en timme. Större grupper måste förboka visning. Entré: Vuxna 80 kr, barn (0–15 år) två barn gratis i vuxens sällskap.

Tid: 11-16

Plats: Edvard Andersons växthus, Bergianska trädgården, Stockholm

Mer info: www.bergianska.se