Annons
Senast inloggade KerstinH Marit Karina Brozinic ölandsboel zon I Ulrika M
Annons

Polstjärnan

  • Art och grupp: Övriga
  • Zon: 7
  • Färg: Vit
  • Blomtid: S - sommarblommande, medeltidig, engångsblommande
  • Doft: Svag

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rosa beggeriana-hybrid

H: 400 cm
B: 300 cm

Synonymer: Pohjantähti, Polestar, The Polar Star, The Wasa Star, Wasastiernan

Foto 1-2: Eva i Roslagen
Foto 3: Mariehem
Foto 4: Marianne i Knivsta

UPPDATERAD: 2013-02-03
AV: Kristina i Småland

KOMMENTARER

Christer Olofsson / aug 17 2000
"Polstjärnan":klätterros,växer som ogräs.Vet inte hur långa de kan bli,men mina är närmare 5-6 meter..Vita små blommor som näst intill är doftlösa,men bara näst intill,har för mig att den klarar zon VI.
- Nov 1998
Eva Skough / aug 17 2000
"Vackrast när den får breda ut sig tycker jag och den behöver plats kan jag lova"
- Nov 1998
Roger Jaksland / aug 17 2000
Polstjærnan, engangsblomstrende rambler(klatrerose);. Hvite, små og fylte blomster i store klaser. Duftløs. Blomsterrik. Herdig i sone 8. Kan bli godt over 4 meter høy med tiden. Frodig vekst med smått bladverk. Lett angrep av svartflekk i fjor, ellers frisk. Godt bevæpnet med torner. Anbefales.
- Feb 1999
Mikael Svensson / aug 17 2000
Polstjärnan: En väldigt bra och härdig klätterros. Blommorna är små, halvfyllda och doftlösa.
Den växer så det knakar och blir översållad med blommor i början av juli. Svag antydan till svartfläckssjuka (sommar-99); annars frisk i övrigt. En ros att rekommendera!
- Juli 1999
Ninni i Linköping / sep 13 2003
Polstjärnan
Klippte ner den rejält i höstas då den fått stora angrepp av svartfläckssjuka. Har hållt sig frisk i år och är nu nästan tre meter hög igen och kommer förhoppningsvis att blomma överdådigt igen nästa sommar. Står solitärt och det behövs eftersom den blir ganska vidlyftig, ca 2-3 meter vid. Taggig!
Har tidigare blommat mycket rikligt i Juni-juli. Ibland nästan så att man inte ser bladverket!
En härdig ros som nästan inte fryser in alls.
Hedwig / feb 19 2004
Polstjärnan. Mycket snygg i början av sin blomning, men blir hos mig lite skräpig och svartfläckig så småningom. Växer mycket kraftigt och är ett bestyr att klippa och leda rätt på våren - fullt slagsmål som slutar med att man ser ut som en riven katt. Doftar faktiskt lite. Har funderat på att gräva upp den, men vet inte om jag vågar.
Lena Thorborg / jul 18 2004
Skaffade Polstjärnan för fyra år sedan, planterad mot norr. Den växer sig stor, men den blommar ynkligt och får enormt mycket svartfläckssjuka. I år har den dessutom angripits av någon åkomma som gör att hela kvistar med blad och knoppar bara torkar (trots att det regnat massor!);. Nu flyttar vi rosen till ett annat ställe, och blir den inte bättre där, så säger vi adjö till Polstjärnan.
Irma / sep 22 2006
Rosen är planterad för fem år sen i soligt men ganska blåsigt läge i zon 4-5. Rosen är enormt starkväxande och kan behöva stöd. Den blommar en gång per sommar, och är då fullständigt översållad av vita blommor – en ljuvlig syn. Den är helt frisk hos mig, och fryser aldrig tillbaka. En mycket pålitlig ros för en pergola i min zon.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Problemlösning September

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Snart byter vi plattform - verifiera din epostadress

I juni kommer Allt om Trädgård att byta teknisk plattform. Vi värnar om er säkerhet, och sparar era lösenord krypterat. Därför kan vi inte flytta över era konton med samma lösenord. Ni kommer så småningom att behöva återställa dem och det kommer att ske genom att vi skickar ut ett mail till er, när nya sajten är på plats. För att vi ska kunna utföra detta på ett smidigt sätt, behöver du ha din aktuella e-postadress registrerad.

Detta är e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Vill du behålla e-postadressen, fyll i den nedan. Vill du byta till en annan adress, fyll i den du vill byta till nedan.

Var god vänta...

Din e-postadress har uppdaterats!

E-postadresserna du angav är ogiltiga. Var god försök igen.

E-postadresserna du angav är inte identiska. Var god försök igen.