Annons
Senast inloggade arndt Lisa H Johnny Kenneth K i Göteborg 1aconitum
Annons

Actinidia Minikiwi-Gruppen

Minikiwi

  • Vetenskapligt namn: Actinidia Minikiwi-Gruppen
  • Zon: 4
  • Läge: Sol
  • Jord: Mullrik
  • Färg: Grön
  • Höjd: 3-4 m
  • Förökning: sticklingar

Skördetid: augusti-september

Frukten är vindruvsstora bär som saknar hår. Minikiwi kräver både han- och honplantor för att få frukt. Sorterna 'Anna' och 'Paula' behöver en 'Oskar' och är härdiga till zon 4. 'Tina' behöver en 'Tage', zon 2.

Bild tagen av NinaH NÖ Skåne, zon: 1-2

UPPDATERAD: 2013-09-05
AV: Karina Brozinic

KOMMENTARER

NinaH NÖ Skåne / nov 02 2003
"Härdig sort (säljs av Örtagårdens Plantskola);. Vi har haft buskarna i tre år och de har nu vuxit till ca 1,5-2 m höjd....... Kräver att man har både en hona (Paula); och hane (Oskar); för att ge frukt. Gav enstaka frukter redan första året.... fler för vart år.... Frukterna blir mycket mindre dock än de köpta varianterna(som är en annan art); men det är ändå roligt att kunna skörda egenodlade kiwi, ju!"
Snigeln / nov 15 2003
De är jättegoda, som ett mellanting mellan kiwi och krusbär. Fick en prydnadsbuske (Kameleontbuske); för flera år sedan. Förra året gick det upp för mig att den var en kiwiplanta, en hanbuske och att det gick att köpa honplantor (de heter Paula och Anna i handeln, "hanen" heter Oscar);. Jag köpte ett par stycken och fick frukt första året. De behöver stöd för de klättrar. Dock är katter väl förtjusta i dem ibland har jag märkt, men visst är det lättskötta växter som med bär som barnen gillar.
Maij i Västerbotten / nov 15 2003
Här visar sig Oscar inte alls vara lika alert som Anna. Anna växer så det knakar, slingrar sig vackert i växthuset, medan Oscar tycks föredra ett slött liv; ger varken slingor eller blommor. Han tycks tro att han är en liten buske. Lever gör han dock och bladen ser friska ut. Men på det här viset så blir det ju aldrig frukt.
Kanske trivs Oscar bättre utomhus i luftigare miljö (Anna åker ju då ut även hon med
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Problemlösning September

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Snart byter vi plattform - verifiera din epostadress

I juni kommer Allt om Trädgård att byta teknisk plattform. Vi värnar om er säkerhet, och sparar era lösenord krypterat. Därför kan vi inte flytta över era konton med samma lösenord. Ni kommer så småningom att behöva återställa dem och det kommer att ske genom att vi skickar ut ett mail till er, när nya sajten är på plats. För att vi ska kunna utföra detta på ett smidigt sätt, behöver du ha din aktuella e-postadress registrerad.

Detta är e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Vill du behålla e-postadressen, fyll i den nedan. Vill du byta till en annan adress, fyll i den du vill byta till nedan.

Var god vänta...

Din e-postadress har uppdaterats!

E-postadresserna du angav är ogiltiga. Var god försök igen.

E-postadresserna du angav är inte identiska. Var god försök igen.