Annons
Senast inloggade Johnny Ninnie i Ramlösa Rikke gunillaT Berit
Annons

korksjuka på påskkaktus

Tricia
sep 08 2002 / 1 Kommentarer / 1067 visningar

Jag har en påskkaktus som verkar ha drabbats av korksjuka (små vätskefyllda blåsor, vita fläckar);. Det konstiga är att korksjuka ska orsakas av för mycket vatten/näring i kombination med för lite ljus, men eftersom kaktusen blommade i april så har den en viloperiod nu, så jag ger den ingen näring alls och vattnar bara när bladen börjar visa tecken på uttorkning. Och den står i ett sommarsoligt fönster. Vad ska jag göra? Är det verkligen korksjuka, och vad ska man göra åt det i så fall (eftersom "standardbotet" är att ge växten mindre vatten och näring och mer ljus);?

Kommentarer

Svante i Hisings Backa / sep 09 2002 / 22:55
Du ska inte ha dem i "sommarsoligt fönster" Det blir glödhett för dem och är det något som Rhipsalidopsis och Sclumbergera hatar så är det höga temperaturer. En sval skuggig placering utomhus med luft som cirkulerar är optimalt. Det som många kallar korksjuka är ett symptom på extrem stress orsakat av felaktig miljö för dem. Underskatta aldrig luftcirkulationen!
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
 

Problemlösning September

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Snart byter vi plattform - verifiera din epostadress

I juni kommer Allt om Trädgård att byta teknisk plattform. Vi värnar om er säkerhet, och sparar era lösenord krypterat. Därför kan vi inte flytta över era konton med samma lösenord. Ni kommer så småningom att behöva återställa dem och det kommer att ske genom att vi skickar ut ett mail till er, när nya sajten är på plats. För att vi ska kunna utföra detta på ett smidigt sätt, behöver du ha din aktuella e-postadress registrerad.

Detta är e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Vill du behålla e-postadressen, fyll i den nedan. Vill du byta till en annan adress, fyll i den du vill byta till nedan.

Var god vänta...

Din e-postadress har uppdaterats!

E-postadresserna du angav är ogiltiga. Var god försök igen.

E-postadresserna du angav är inte identiska. Var god försök igen.