Annons
Senast inloggade Ninnie i Ramlösa Ulrika M Owe J (Slöinge); ölandsboel zon I Marianne i Knivsta
Annons

Japansk körsbärsbjörk

Johan P
aug 29 2011 / 2 Kommentarer / 856 visningar

Har någon erfarenhet av Betula grossa i zon 3 eller högre? Jag har två plantor som väntar på att komma i jorden men hur vill de ha det?

Kommentarer

Stefan i Pålsboda / aug 29 2011 / 23:15

Har några frösådder sedan tre år tillbaka, som kommit lite på undantag. Ett par är provplanterade, den i upphöjd torv på fuktig mark växer bäst, men lite buskigt. En annan planterades direkt i den fuktiga marken, växer saktare men helt ok. Resten har övervintrat ett par rejäla vintrar i krukorna, utan problem. Myror dödade ett par krukor, rejält genomgrävt i krukan.

Jag tror resten åker i backen inom kort, lätt upphöjt torvig jord. Törstiga rackare som alla björkar, perfekt för de blötare delarna av tomten.

Tål ganska mycket vinter alltså, behandlar den som en...björk! ;)

Stefan i Pålsboda / aug 29 2011 / 23:23
Tillägg, zon ungefär 3.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
 

Problemlösning September

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Snart byter vi plattform - verifiera din epostadress

I juni kommer Allt om Trädgård att byta teknisk plattform. Vi värnar om er säkerhet, och sparar era lösenord krypterat. Därför kan vi inte flytta över era konton med samma lösenord. Ni kommer så småningom att behöva återställa dem och det kommer att ske genom att vi skickar ut ett mail till er, när nya sajten är på plats. För att vi ska kunna utföra detta på ett smidigt sätt, behöver du ha din aktuella e-postadress registrerad.

Detta är e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Vill du behålla e-postadressen, fyll i den nedan. Vill du byta till en annan adress, fyll i den du vill byta till nedan.

Var god vänta...

Din e-postadress har uppdaterats!

E-postadresserna du angav är ogiltiga. Var god försök igen.

E-postadresserna du angav är inte identiska. Var god försök igen.