Annons
Senast inloggade Birgitta i Hensmåla Johnny Dag Gunilla i Ekeby Lena i Stureby (Sthlm);
Annons

Lindesbergskruka?

Kerran
aug 08 2011 / 6 Kommentarer / 2901 visningar

Har läst om denna kruka och är lite sugen, men priset avskräcker. Finns det alternativ? Kan man få samma effekt genom att runt krukan linda runt t ex liggunderlägg eller bubbelplast?

Kommentarer

Ninnie i Ramlösa / aug 08 2011 / 00:41

 

I vart och varannat trädgårds- och inredningsprogram... från Gunnel till Ernst och Äntligen Hemma, så stoppar de bubbelplast och liknande ibland inuti krukan ibland utanpå, för att klara övervintringen i ouppvärmda växthus t.ex.!

Om krukan i sig klarar kylan, så är det nog ett vettigt alternativ för växten!

Men lättheten i Lindesbergskrukan har ju sina fördelar som en keramikkruka inte har!

Själv har jag inte kunnat förmå mig att köpa en Lindesbergare, då DET priset för plast (typ frigolit) som försöker se ut som något annat avskräcker mig!

...men Plantmarknaden i Lindesberg gillar jag skarpt! Fnitter!

KerstinH / Zon 2 / aug 08 2011 / 05:31
Vill bara berätta hur jag gjorde förra hösten... Har två stora krukor , typ fibercement, uppe på ett berg, en rhoddis och en enbuske. Pga av tyngden och höjden på berget kan de inte flyttas. Jag lade tjock glasfiberplatta i svarta plastsäckar, tejpade noga med silvertejp och svepte(med viss möda, det var rätt stelt) om krukorna. Säkrade med mera tejp o snöre. Förra vintern var kall och tuff, men växterna mår utmärkt.
heidimaria z 4-5 / Zon 4-5 / aug 08 2011 / 06:58
Lindesbergskrukan?  Kan ni berätta mer? 
Kerran / aug 08 2011 / 08:42

KerstinH, hade du vattnat ordentligt före du lindande in din kruka?

KerstinH / Zon 2 / aug 08 2011 / 12:25
Kerran, ja jag vattnade igenom rejält, sedan kunde det komma väta uppifrån för där hade jag bara lite löv o kvistar som täckning. Tanken var  att växterna inte skulle behöva få kölden från alla håll, sas. Under krukorna var det ju rena berget, så där var inte mycket att göra.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
 

Problemlösning Augusti

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Snart byter vi plattform - verifiera din epostadress

I juni kommer Allt om Trädgård att byta teknisk plattform. Vi värnar om er säkerhet, och sparar era lösenord krypterat. Därför kan vi inte flytta över era konton med samma lösenord. Ni kommer så småningom att behöva återställa dem och det kommer att ske genom att vi skickar ut ett mail till er, när nya sajten är på plats. För att vi ska kunna utföra detta på ett smidigt sätt, behöver du ha din aktuella e-postadress registrerad.

Detta är e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Vill du behålla e-postadressen, fyll i den nedan. Vill du byta till en annan adress, fyll i den du vill byta till nedan.

Var god vänta...

Din e-postadress har uppdaterats!

E-postadresserna du angav är ogiltiga. Var god försök igen.

E-postadresserna du angav är inte identiska. Var god försök igen.