Annons
Senast inloggade IA_W toppi strokirk Bitte Hulkmamman/Anci margareta z2-3
Annons

Nyssa sylvatica

Annika i Huddinge
mar 17 2007 / 2 Kommentarer / 393 visningar

Jag har varit i Bergianska trädgården i helgen och pratat pelargoner. På vägen ut från orangeriet där pelargonutställningen är står ett väldigt speciellt träd, Nyssa sylvatica. Grenarna växer rakt ut från stammen och de är stenhårda och nästan lite spetsiga. Är det någon av er som har sett trädet på sommaren? Har försökt att leta på Google men får en massa underliga träffar på allt annat. När jag tittar i Zetas prislista får jag fram att den går i zon 1-2 , gillar sur jord samt att det heter tupeloträd på svenska.

Kommentarer

Kenneth på Söder / Zon 1-2 / mar 18 2007 / 09:57
Inte för att jag vet något om Nyssa sylvatica, men visst får man träffar på Google? |http://www.hrt.msu.edu/ash.alt/tupelo.htm| |http://www.richmond.edu/~shayden/garden_flower_pics_web/nyssa.html| "Blackgum (Nyssa sylvatica ); has the most brilliant red leaves and is one of the first to change colors in the fall. Squirrels, deer, bear, small mammals and many bird species including bluebirds and flickers eat the berries" |http://www.forestry.state.ar.us/community/blackgum.jpg| Fast kanske inget om hur det trivs i Sverige?? Redigerad 2007-03-18 09:58:04
Kati i Vadensjö / mar 18 2007 / 17:27
Jag hittade den hos |http://www.edafos.se/tradgard/butik/db_trad.asp|, där det står att den är härdig i zon 1-2. Jag har själv suktat efter den, men tydligen glömt den igen:-); Lite mer info här också, |http://www.trädgårdsväxter.com/v/Tupelo.php| Förlåt, du visste ju redan det om zon.. Redigerad 2007-03-18 17:28:26
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
 

Problemlösning September

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Snart byter vi plattform - verifiera din epostadress

I juni kommer Allt om Trädgård att byta teknisk plattform. Vi värnar om er säkerhet, och sparar era lösenord krypterat. Därför kan vi inte flytta över era konton med samma lösenord. Ni kommer så småningom att behöva återställa dem och det kommer att ske genom att vi skickar ut ett mail till er, när nya sajten är på plats. För att vi ska kunna utföra detta på ett smidigt sätt, behöver du ha din aktuella e-postadress registrerad.

Detta är e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Vill du behålla e-postadressen, fyll i den nedan. Vill du byta till en annan adress, fyll i den du vill byta till nedan.

Var god vänta...

Din e-postadress har uppdaterats!

E-postadresserna du angav är ogiltiga. Var god försök igen.

E-postadresserna du angav är inte identiska. Var god försök igen.