Recept Pimiente de Padrón – friterade chilifrukter

Kanske en av de enklaste och godaste tapasrätterna att servera som förrätt eller tillbehör. Pimiente de Padrónes tillagas av chilisorten ‘Padron’ som plockas gröna innan de fått sin röda färg.

  1. Skölj dina Padrons i kallt vatten och låt rinna av. Det gör inget om några droppar finns kvar, då det fräser till bättre i pannan.
  2. Ha en rejäl skvätt olja i pannan som hettas upp ordenligt innan man lägger i chilin.
  3. Vänd dem så de får färg på alla sidor.
  4. Ta från hettan och salta med fling- eller örtsalt. Och servera direkt.

Mer om chili:

Odla egen chili i kruka inne och ute – skötsel av chiliplantor året om

Så dina egna chiliplantor! (film)

Beskär chili för buskigare plantor och rikligare skörd (film)

Så enkelt förökar du tomater och chili från sticklingar! (film)

Storleken har betydelse – i alla fall vad gäller krukor och chili (film)

Så övervintrar och vinterförvarar du dina chiliplantor (film)