Hej!

18 oktober, 2017 kl. 22:41
726 visningar

Evigheter sedan jag var här sist. Finns det någon aktivitet här?

Har en del att berätta. Projekt an garde – projekt hundgård är nästan klart. Visserligen blåste takplåten av under senaste stormen men ingen skada skedd. Ej fastskruvaad. Geografin spelar roll. Så familjefirandet av min 80-årsdag blir den 29/10 i stället för i december. Klokt tänkt av Lulesonen som insåg att om vi har 60 cm snö i jul så kan vi inte jaga med taxar. OK, 17/10 2006 fick vi visserligen 70 cm blötsnö men vad då då! Barnbarnet Isak föddes den 18/10.
Jobbar för fullt med de sista åtgärderna för en ”lyxhundgård”. Återkommer med bilder. Har i mobilen men tjafs med överföringen.

Gramse på den uteblivna sommaren, men tro det eller ej blomningen i trägården har överträffat sig själv. Aldrig har vi haft sådan ros-pionblomning. Delphinum har nått 2,5 m. Men allt är och förblev sent i övrigt. Pionfrön som aldrig gått fram förr gick fram i sommar. Tomatplocknig först i slutet av augusti och väldigt sparsamt. Mariginelt med gurkor och squash. Men GRÄSLIGT på grönområdena. Klippningen blev sommarens dyraste aktivitet.

För övrigt har Den stora rädgården levererat det den ska. Svamp och bär. Färre KarlJohan men i bättrar skick än mastodontåret 2016. Men visst är det så att ”vart 11 år” bryter traditionen ang vädret??? Läst någonstans?

Men varför inte se framåt? Kommande år är en ny gåva. Planer i stort och smått ventileras dagligen. Och så ligger en ett ok över axlarna. Fick två inteckningar i vandringspris vid Taxklubbens årsmöte. Skall beläggas med med bilder i medföljande minnesbok. Uj, uj, uj.
Har dessutom tagit på mig att göra ett skrin till det ena och det var svårare än jag trodde. Half way iaf.

Lovat uppehåll i morgon så då kör jag på med hundgården. Och lite hjrtjakt. Målning får vänta till maj 18. Måste hinna plocka björnbären och aronian också. Var tusan jag nu skall härbergera dem. Frysarna är överfulla. Till det kommer ca 30 kg älgkött på fredag!!! Måste göra en rockad till Östersund ganska omgående.

må så grankott

Överbölingen