Dags att sätta lökarna i jorden! Ska du plantera många kan ett lökjärn vara bra att ha till hjälp. Tänk på att jorden måste hålla ihop för att lökjärnet ska fungera.

Märke: Joseph Bentley

SNYGGAST!

Material: Kolstål, med trähandtag.

Pris: 449 kronor.

Kommentar: Bra med långt skaft så att du slipper böja dig. Bra fotstöd som gör att du kan ge extra kraft med benen. Snygg design och lätt att få upp jorden, däremot svårt att få ut jordklumpen ur röret.

Finns hos: www.lillafiskaregatanstradgardsbutik.se

Märke: Nelson Garden

Material: Lackerad plåt.

Pris: 54 kronor.

Kommentar: Skönt handtag men lite trög och svåröppnad. Rejäl och stor med bred öppning som kräver lite mer handkraft. Bra om man ska plantera lite större lökar. Kanske inte den modell man ska välja om man planterar smålökar.

Finns hos: www.nelsongarden.se

Märke: Plantagen

Material: Plåt.

Pris: 39,50 kronor.

Kommentar: Lätt att öppna, men känns inte så stabil och hållbar. Prisvärd trots allt. Ska man plantera i mjuk jord som inte kräver så mycket handkraft, räcker den gott och väl.

Finns hos: www.plantagen.se

Märke: Gardena

BÄST!

Material: Lackerad plåt.

Pris: 119 kronor.

Kommentar: Bra handtag som är skönt att hålla i. Känns stabil och öppnas lätt. Inte världens vackraste, men däremot gedigen och hållbar. Känns pålitlig. Håller garanterat i flera säsonger.

Finns hos: www.gardena.se

Märke: Joseph Bentley

Material: Kolstål, med trähandtag.

Pris: 229 kronor.

Kommentar: Bra handtag och huggtänder som lätt går ner i jorden. Lätt att få upp jorden, men svårt att få ut den ur det långsmala röret. Du behöver kanske en pinne att putta med på torvan för att få ut den. Plus för FSC-märkningen.

Finns hos: www.lillafiskaregatanstradgardsbutik.se