Mode går igen. Nu har upphängda krukor med makrame blivit på ropet. Det är lätt att förstå varför, när det är så enkelt att tillverka själv i valfri storlek och man får upp växter på höjden. Kolla in denna steg-för-stegvideo!

Så binder man makrame:

  1. Mät upp 8 stycken snören till 2 m, 1 st till 1 m, och slutligen 4 st nylontrådar till 2 m.
  2. Samla de 8 snörena och 4 nylontrådarna. Knyt in en metallring i ena änden. Surra direkt undertill med det sista snöret (1 m). Klipp av de överflödiga ändarna.
  3. Nu är det dags att börja knyta. Häng upp ringen så blir det lättare. De första knutarna hamnar ca 5 cm ner. Snörena knyts i par och ihop med ett nylonsnöre, så att det bildas totalt 4 knutar.
  4. En pärla träs på var sin nylontråd. Knyt en knut direkt under.
  5. Nu ska du upprepa steg 3-4, och den här gången tar du ett snöre från två vardera par och se till att ett nylonsnöre följer med.
  6. Upprepa steg 3. OBS! Det är nu viktigt att det nya paret är ett snöre från paret bredvid och inte mittemot. Nu behövs inga pärlor.
  7. Håll ihop alla snören med ena handen och måtta med din kruka, så att den får plats. En större kruka kräver fler knutar. Knyt ihop alla snörena där du hållit handen. Det är din botten.
  8. Upprepa 3-4 bara för dekorations skull. Klipp av snörena strax under och trimma gärna in nylonsnörena ännu mer.

Tips: Istället för snören kan man återanvända remsor av T-shirts.