Mässor, trädgårdsfester, växtloppisar, kurser eller föredrag - hela säsongens trädgårdsevent i Sverige hittar du här.

TIPSA OM ETT TRÄDGÅRDSEVENEMANG – maila till support@aot.bonnier.se. Glöm inte att meddela plats, datum (gärna tid) och länk för mer information.

 


Odla på växternas villkor

24 oktober 2019

Det finns inga svårodlade växter, säger Peter Korn, trädgårdsanläggare och växtkännare från sydväst-Sverige. Men det kan vara mer eller mindre svårt att skapa rätt miljö. Peter berättar i ord och bild hur han anlägger en perennplantering med naturen som förebild. Avgift 90 kr inkl. fika och hembakat.

Tid: 19–21

Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6 B i Tyresö

Mer info och anmälan: info@tyrgarden.setyrgarden.se


Konsten att odla sin egen mat

5 november 2019

Vi är fler och fler som vill odla vår egen mat – det är roligt, nyttigt, och dessutom bra för miljön och klimatet! Johannes Wätterbäck, alias ”Farbror Grön” ger svar på frågor som t ex vilka grödor som är bäst och lättast att odla? Går det att odla och skörda under vintern? Och hur maximerar jag skörden? Johannes vurmar för att förenkla odlan­det och maximera skörden – även på vintern – och även om man inte har en egen trädgård! Avgift 90 kr inkl. fika och hembakat.

Tid: 19–21

Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6 B i Tyresö

Mer info och anmälan: info@tyrgarden.setyrgarden.se


Ljusstämning

31 oktober–3 november 2019
Under fyra populära och stämningsfulla kvällar lyses den höstvackra slottsparken upp av tusentals ljus, lampor och marschaller. Ta del av den magiska och mysiga stämningen, njut av något gott att äta och upptäck våra spännande ljusaktiviteter för både barn och vuxna.

Plats: Sofiero, Helsingborg

Mer info: sofiero.se