Mässor, trädgårdsfester, växtloppisar, kurser eller föredrag - hela säsongens trädgårdsevent i Sverige hittar du här.

TIPSA OM ETT TRÄDGÅRDSEVENEMANG – maila till support@aot.bonnier.se. Glöm inte att meddela plats, datum (gärna tid) och länk för mer information.

 

Bevingad flor – utställning

1 maj – 30 september 2018

Floristen Linnea Persson och fotografen Peter Ericsson visar fotokonst där växters beståndsdelar får en fantasifull fauna att växa fram. Försäljning av tryck, kort, mm i butik. Orangeriet, Linnéträdgården

Tid: 11-17

Plats: Uppsala botaniska trädgård, Linnéträdgården

Mer info: botan.uu.se


Föredrag om trädgårdens stommar

18 september 2018

Hur skapar vi trädgårdens rum? Slottsträdgården Ulriksdals professionella trädgårdsmästare – Manne Lopez och Jonathan Bergqvist – tipsar om våra favoritväxter som hjälper oss att bygga golv, väggar och tak. Avgift 395 kr, i priset ingår smörgås och kaffe eller te.

Tid: 18-20

Plats: Slottsträdgården Ulriksdal, Ladan, Solna, Stockholm

Mer info och anmälan: rappne.se


Odla zonknäckare – föredrag

20 september 2018

Peter Englander föreläser om konsten att odla ”omöjliga” växter i vårt klimat. Alla har vi väl en längtan efter ett exotiskt inslag i vår trädgård, men backar för svårigheterna. Kanske kan vi bejaka drömmen – när vi vet hur vi ska göra. Peter är trädgårdsförfattare och en populär föreläsare, starkt inspirerad av medelhavsträdgårdar. Avgift 90 kr betalas vid entrén. Då ingår fika och hembakt i pausen.

Tid: 19–21

Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B i Tyresö.

Mer info och anmälan via e-post: info@tyreso-tradgardssallskap.se . Arrangör: Tyresö Trädgårdssällskap www.tyreso-tradgardssallskap.se.


Äppeldagar

22 – 23 september 2018

Musta dina äpplen, få hjälp att sortbestämma dem eller lär dig känna igen olika sorter i vår stora äppelutställning. Vi visar hur du beskär dina fruktträd och berättar om äppelsjukdomar. Gå på tipspromenad och lär dig mer om våra hjälpsamma grannar – pollinatörerna. På söndagen slungar vår biodlare honung. Då får du också provsmaka och lära dig mer om biodling. Köp med dig ett äppelträd hem. Sorterna är hämtade från vårt klonarkiv.

Tid

Plats: Linnés Hammarby, Uppsala

Mer info: botan.uu.se


Äpplets dag

25 september 2018

Hela Sverige firar Äpplets dag. Sortskola för dig som vill lära dig känna igen våra vanligaste äpplen. Föranmälan via bokning@botan.uu.se

Tid–20.30

Plats: Botaniska trädgården Plats anges i bokningbekräftelsen, Uppsala

Mer info: botan.uu.se


Kurs i växtkomposition

28 september 2018

Designteamet bjuder på sin samlade erfarenhet hur man bäst komponerar träd, buskar och perenner. Målet är att höja din kunskap om växtkomposition med fokus på färg, form och ståndortsanpassning. Vi varvar föreläsningar med praktiskt arbete under handledning. Tillsammans söker vi under en inspirerande dag vackra och hållbara lösningar för just din trädgård. Avgift 2 995 kr, i priset ingår frukost, lunch, eftermiddagsfika, samt ett omfattande kurskompendium.

Tid: 09-16

Plats: Slottsträdgården Ulriksdal, Ladan, Solna, Stockholm

Mer info och anmälan: rappne.se


Kurs i trädgårdsdesign

3 – 5 oktober 2018

Tredagars kurs i trädgårdsdesign. Kursen vänder sig till dig som har ett stort intresse av trädgård och design men vill få ytterligare kunskap och verktyg för att kunna planera din drömträdgård. Du får teoretiska baskunskaper och vi gör praktiska övningar i skön miljö på blomsterskolan i Jakriborg. Kursledare är Karina Brozinic, trädgårdsingengör och medarbetare på Allt om Trädgård.

Tid: 09-16

Plats: Ingvar Strandhs Blomsterskola, Köpmannagatan 23A i Jakriborg / Hjärup

Mer info: jennystrandh.se


Månskensrundan i nordvästra Skåne

6 oktober 2018 

Upplev kvällen i en trädgård upplyst av allt från levande ljus till elektrisk ljussättning. Låt dig inspireras av hur ljus kan tillföra nya kvaliteter till en trädgård.

Tid17-21

Plats: trädgårdar i nordvästra Skåne, se karta

Mer info och karta: tradgardsrundorna.se


Föredrag om trädgårdsdesign

9 oktober 2018

En komprimerad och innehållsrik föreläsning om trädgårdens funktioner och möjligheter. Gunilla Lundh, chef för trädgårdsdesignavdelningen, gör en historisk återblick och lotsar oss genom designprocessens olika steg. Ni får också konkreta och användbara råd för planering, gestaltning, växtval, plantering och skötsel. Avgift 395 kr, i priset ingår smörgås och kaffe/te.

Tid: 18-20

Plats: Slottsträdgården Ulriksdal, Ladan, Solna, Stockholm

Mer info och anmälan: rappne.se


Helgkurs i trädgårdsdesign

9 – 11 november 2018

Planera din drömträdgård med oss! Målsättningen med kursen i trädgårdsdesign är att du ska få grundverktygen för att själv planera en funktionell och vacker trädgård. Se fram emot en inspirerande helg som sätter fart på dina tankar, idéer och kreativitet! Vi går pedagogiskt igenom de olika stegen i designprocessen. Föreläsningar och inspirerande bildspel varvas med praktiskt arbete med den egna trädgården. Workshops, gruppdiskussioner och individuell handledning kring den egna trädgården står i fokus. Avgift 4 995 kr, i priset ingår 2 frukost, 2 lunch, 2 eftermiddagsfika, 1 middag samt ett omfattande kurskompendium.

Tid: fredag 17-20, lördag 09-18, söndag 09-15

Plats: Slottsträdgården Ulriksdal, Solna, Stockholm

Mer info och anmälan: rappne.se

NUVARANDE Eventkalender
NÄSTA Duka med krukväxter