Mässor, trädgårdsfester, växtloppisar, kurser eller föredrag - hela säsongens trädgårdsevent i Sverige hittar du här.

TIPSA OM ETT TRÄDGÅRDSEVENEMANG – maila till support@aot.bonnier.se. Glöm inte att meddela plats, datum (gärna tid) och länk för mer information.

Botaniska lökar och knölar

9 mars – 7 april 2019

Under en knapp månad visar vi upp blommande exemplar ur Botaniskas unika löksamling som annars bara finns bakom kulisserna. Avslutas med öppet hus i växternas barnkammare 7 april.

Tid: 10 – 16

Var: Växthusen, Göteborgs botaniska trädgårdar

Mer info: botaniska.se


Allas våra gröna rum – föredrag

4 april 2019

Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson berättar om inspirerande trädgårdar, kloka trädgårdsvänner och om trädgården som en plats att bara vara på, utan plikter och måsten. Avgift: 100 kr inkl. fika.

Tid: 19–21

Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B i Tyresö

Mer info och anmälan: 070-300 7454, eller info@tyrgarden.sewww.tyrgarden.se


Vår Trädgård Göteborg – trädgårdsmässa

5 – 7 april 2019

Stora Villamässan och Vår Trädgård inviger Sveriges nyaste och modernaste mässanläggning i april 2019!

Plats: Åbymässan

Mer info: vartradgard.com


Visning i tropiska växthuset

7 april 2019

Följ med på visning i Uppsalas enda regnskog. Lär dig mer om tropikernas växter i växthuset. Fascineras av växternas värld, finurliga anpassningar och oväntat släktskap. Entréavgift 50 kr. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet.

Tid: 13 – 14

PlatsBotaniska trädgården Tropiska växthuset, Villavägen 8

Mer info: botan.uu.se


Bakom kulisserna

7 april 2019

Botaniska har en av världens främsta samlingar av vildinsamlade lök- och knölväxter. En gång om året för du följa med personalen till deras barnkammare, där du bl.a. får se hur man handpollinerar. Även visningar av blommande lökväxter utomhus. Sista dagen att se Botaniskas lökar & knölar i utställningshuset. Endast entréavgift 20 kr.

Tid: 11 – 15

Plats: Växthusen, Göteborgs botaniska trädgårdar

Mer info: botaniska.se


Parallell utveckling i ökenmiljö

10 april 2019

Så lika, men ändå så olika! I ökenområden i Amerika och Afrika har obesläktade växter utvecklat lika egenskaper som en anpassning till det tuffa livet i torkan. En visning bland aloer, agaver och andra ökenväxter i Edvard Andersons växthus. 80 kr entré till växthuset.

Tid: 13 – 14

Plats: Edvard Andersons växthus, Bergianska trädgården, Stockholm

Mer info: bergianska.se


Gunnar Kaj: Tankar på penséer

13 april – 12 maj 2019

Penséer har sedan 1800-talet använts som en symbol för den fria tanken. Här tillägnas den älskade vårblomman en egen utställning, skapad av blomsterkonstnären Gunnar Kaj som hyllats för sina blomsterarrangemang och utställningar i slott och parker.

Plats: Orangeriet, Sofiero, Helsingborg

Mer info: sofiero.se


Södra Dalarnas Hus, Hem & Trädgårdsmässa

13 – 14 april 2019

Plats: Barken Arena, Smedjebacken

Mer info: prmedia.se


Vårfagning i kulturreservatet

14 april 2019

När markerna vaknar efter vintern är det dags att städa bort nedfallna grenar, kvistar och löv. Hjälp till att väcka markerna och lär dig samtidigt mer om jordbruket på 1700-talet. SLU Agrarhistoria bjuder alla på korv och dricka.

Tid: 10 – 14

Plats:Linnés Hammarby Kulturreservatet Linnés Hammarby, 15 km SO Uppsala

Mer info: botan.uu.se


Bygg ett insektshotell

15 – 16 april 2019

Påsklovsaktivitet för barn. POP UP bygglek är på besök i Botaniska för att bygga fantasifulla insektshotell tillsammans med besökande barn. Kom och bygg ett insektshotell för hemlösa solitärbin och andra insekter och sätt upp det på din gård eller i din trädgård. POP UP bygglek är en rullande byggplats som åker runt till olika platser i Göteborg för att erbjuda barn & unga möjligheten att få skapa och bygga med riktiga verktyg och olika material. På plats finns pedagoger som kan instruera och inspirera. Välkomna alla åldrar, det är gratis! Drop in.

Tid: 12 – 15

Plats:Vid lekytan, eller Roten vid regn, Göteborgs botaniska trädgårdar

Mer info: botaniska.se


Godisvandring – växterna i ditt påskägg

15 – 18 april 2019

Påsklovsaktivitet för barnen (6 – 10 år). I Edvard Andersons växthus gömmer sig många spännande växter – även sådana som letat sig ner i vårt påskgodis! Naturens Hus kommer att hålla en 20 minuter lång vandring. Vi besöker växter som smakar gott och funderar på varför de smakar som de gör. Kan det vara dumt för en växt att vara god? Det kan hända att de som deltar får smaka något sött. Pris: två barn gratis med betalande vuxen 80 kr.

Tid: 13.00

Plats: Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården, Stockholm

Anmälan och mer info: bergianska.se


Pyssla tulpaner i ull

16 april 2019

Påsklovsaktivitet. Grävling naturprodukter besöker Tropiska växthuset och hjälper barn 6-15 år att skapa hållbart påskpyssel. Kom och tova ull att skapa färgglada tulpaner av!

Tid: 11 – 16

Plats: Botaniska trädgården Tropiska växthuset, Villavägen 8

Mer info: botan.uu.se


Kurs i vårplantering och bukettbindning

17 april 2019

Under hela säsongen erbjuder vi inspirerande kurser tillsammans med Kullafloristen Nettan, i klassisk Sofieromiljö, det kungliga Vinhuset. Skapa en vacker stilren vårplantering och lär dig grunderna i bukettbindning.

Plats: Vinhuset, Sofiero, Helsingborg

Mer info och anmälan: sofiero.se


Mat till pollinatörerna

17 – 18 april 2019

Påsklovsaktivitet med barnen. Vi gör fröbomber fyllda med fröer från våra vilda växter för att fixa blommande restauranger för bin och fjärilar. Kasta eller lägg din fröbomb på en plats utomhus som behöver liv och färg. Gå tillbaka efter några veckor för att se vad som hänt. Förhoppningsvis har du skapat en liten blommande plats för att göra insekter och människor glada. Drop in, kostnad 30 kr.

Tid: 12 – 15

Var: Roten, Göteborgs botaniska trädgårdar

Mer info: botaniska.se


Kurs i trädgårdsdesign

17 – 19 april 2019
Trädgårdsdesign – skapa din drömträdgård! Få verktygen till att skapa trädgårdsrum att trivas i. Kursen vänder sig till dig som har ett stort intresse av trädgård och design men vill få ytterligare kunskap och verktyg för att kunna planera din drömträdgård. Du får teoretiska baskunskaper och vi gör praktiska övningar i en skön miljö. Kursen omfattar tre dagar. Frukost, lunch och fika ingår alla dagar. I avgiften ingår även kurskompendium och allt nödvändigt material. Kursledare är Karina Brozinic, trädgårdsingenjör och webbredaktör för Allt om Trädgård.

Tid: 9–16

Plats: Ingvar Strandhs Blomsterskola, Köpmannagatan 23A i Jakriborg / Hjärup

Mer info och bokning: www.isbs.se


Frossa i kryddväxter – den moderna kryddträdgården

23 april 2019

Våga komma igång med kryddodling! Kryddväxter är tacksamma och kräver väldigt lite skötsel, men ger stor utdelning. Kryddor är även vackra och älskas av pollinerande bin, så odla dem i mängder. I trädgårdskursen går vi igenom de populäraste kökskryddorna, hur de odlas på friland och i krukor, och du får tips om hur du bäst skördar och tar tillvara på dem. Kursledare är Karina Brozinic, trädgårdsingenjör och webbredaktör för Allt om Trädgård.

Tid: 18.30–21.30

Plats: Ingvar Strandhs Blomsterskola, Köpmannagatan 23A i Jakriborg / Hjärup

Mer info och bokning: jennystrandh.se


Nolia Trädgård – trädgårdsmässa

26 – 28 april 2019

Nolia Trädgård är en mötesplats för alla som gillar trädgård,  inredning och mat. Här får besökarna inspiration, nya kunskaper  och möjlighet att handla växter och mycket annat till trädgården, altanen, balkongen eller fönsterbänken. Mässan genomförs i Umeå i april varje år.

Plats: Umeå

mer info: noliatradgard.se


Trestads Trädgårdsmässa

26 – 28 april 2019

I samband med vår stora Bomässa i Vänersborg arrangerar vi för andra året även Trestads Trädgårdsmässa. En publik mässa för alla trädgårdsälskare med intressanta utställare och inspirerande föreläsningar. Möt trädgårdsföreningar, kunniga rådgivare, inspirerande föreläsare, odlare med specialinriktning eller brett sortiment, producenter av trädgårdsmaskiner och handredskap och allt annat som har en meningsfull funktion i din trädgård.

Plats: Vänersborg

Mer info: tradgardsmassa.se


Trädgård och Uterum Ängelholm

27 – 28 april 2019

Mässan Trädgård och Uterum är en trädgårdsmässa som riktar sig till oss ”vanliga” trädgårdsintresserade personer som vill få tips, råd, inspiration och hjälp med att skapa den trädgård vi vill ha, eller för att utveckla vår befintliga trädgård. Om det är en låda på balkongen eller en stor villaträdgård spelar ingen roll. Här kan du hitta det mesta och de flesta ting du behöver för att skapa något vackert. Trädgårdsmässorna vi arrangerar uppskattas mycket för att de arrangeras utomhus i växternas naturliga miljö samt för att de är en upplevelse för alla våra sinnen.

Plats: Valhallpark, Ängelholm

Mer info: trädgårdochuterum.se


Hanami – körsbärspicknick

28 april 2019

Välkommen till Sveriges största körsbärspicknick! När körsbärsträden slår ut firar vi våren med en stor japansk Hanamipicknick – precis som i Japan.  Vi släpper ut våra koi-karpar i Spegeldammen, dansar japanska danser, provar japansk kampsport och dricker te. På den lilla japanska marknaden hittar du roliga saker att köpa. Ta med vänner, familj och en picknickkorg, eller prova maten hos AnyDay eller någon av våra gästande foodtrucks.

Plats: Göteborgs botaniska trädgårdarna

Mer info och program: botaniska.se


Prunkande rumsväxter

30 april 2019

Unik kurs som ingår i floristutbildningen, erbjuds nu dig som vill lyckas med krukväxterna. Lär dig ge de bästa förutsättningarna för en levande planta och få starka prunkande rumsväxter året om! Du får tips om bevattning, näring och den viktiga jorden och val av kruka. Vi tittar även på hur man kan placera växter i ett rum för att de ska få rätt mängd ljus och skapa mikroklimat. Självklart får du lära dig hur du skyddar dina raringar från skadedjur och sjukdomar. Kursledare är Karina Brozinic, trädgårdsingenjör och webbredaktör för Allt om Trädgård.

Tid: 18.30–21.30

Plats: Ingvar Strandhs Blomsterskola, Köpmannagatan 23A i Jakriborg / Hjärup

Mer info och bokning: jennystrandh.se


Säsongsstart i Linnés hem & trädgårdar

1 maj 2019

Linnés Hammarby öppnar för säsongen 1 maj. Välkommen till Linnés lund när våren är som vackrast. I Linnéträdgården kan du njuta av blommande lökväxter och i Botaniska trädgården slår Café Victoria upp portarna och serverar hembakat fika och smörgåsar med närproducerat pålägg. Entréavgift 80 kr. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet.

Tid: 11 – 17

Plats: Linnés Hammarby

Mer info: botan.uu.se


Vårblomning i Linnés trädgård

1 maj 2019

Välkommen till säsongens första dag i Linnéträdgården, när det blommar som vackrast i vårkvarteret och under trädkronorna. Botanisten visar sippor, nunneört, adonis, lökväxter och vårbolmört. Entréavgift 80 kr. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet. Linnéträgården och Linnémuseet öppna kl. 11-17.

Tid: 12.30 – 13.30

Plats: Linnéträdgården

Mer info: botan.uu.se


Trädgård och Uterum Stockholm

3 – 5 maj 2019

Mässan Trädgård och Uterum är en trädgårdsmässa som riktar sig till oss ”vanliga” trädgårdsintresserade personer som vill få tips, råd, inspiration och hjälp med att skapa den trädgård vi vill ha, eller för att utveckla vår befintliga trädgård. Om det är en låda på balkongen eller en stor villaträdgård spelar ingen roll. Här kan du hitta det mesta och de flesta ting du behöver för att skapa något vackert. Trädgårdsmässorna vi arrangerar uppskattas mycket för att de arrangeras utomhus i växternas naturliga miljö samt för att de är en upplevelse för alla våra sinnen.

Plats: Steninge slottsby, Märsta

Mer info: trädgårdsochuterum.se


Blekinge Mat- och trädgårdsmässa

4 – 5 maj 2019

Mässan är samlingspunkten för alla mat- och trädgårdsintresserade, som vill ha inspiration inför sommaren att skapa en egen oas i sin trädgård eller på sin balkong. På mässan finns möjlighet att provsmaka lokal- och gårdsproducerade livsmedel.

Plats: Wämöparken, Karlskrona

Mer info: blekingetradgard.se


Vårfest på Sofiero med barnkalas

4 – 5 maj 2019

En helg full av vårkänslor och inspiration! Besök slottsparken när den blommar som allra vackrast, njut av rabatter fulla av krispiga tulpaner, narcisser och andra vårblommor. Botanisera på vår härliga mässa där du hittar det mesta till din egen trädgård eller täppa. Samtidigt pågår Det stora barnkalaset vid de kungliga lekstugorna.

Plats: Sofiero, Helsingborg

Mer info: sofiero.se


Växtmarknad

5 maj 2019

Gerbianska trädgården flyttar i år sin växtmarknad från Råda säteri till Botaniska. En lång rad handplockade försäljare garanterar ett spännande utbud. Helena Söderman håller föredrag om pioner kl 14. Pris 50 kr, biljetter köps och bokas via Botaniskas butik. Tel 010 – 743 77 77 / butiken

Plats: Entréområdet, Göteborgs botaniska trädgårdar

Mer info: botaniska.se


Visning i tropiska växthuset

5 maj 2019

Följ med på visning i Uppsalas finaste regnskog. Lär dig mer om tropikernas växter. Entréavgift 50 kr. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet.

Tid: 13 – 14

PlatsBotaniska trädgården Tropiska växthuset, Villavägen 8

Mer info: botan.uu.se


Carl von Linné – En blommande berättelse

7 maj 2019

Han blev Blomsterkungen med hela världen och la grunden för ekologin. Men han var också en fattigläkare som letade patienter på krogarna, en bitter arbetsnarkoman med egen hämndbok, och en omstridd professor med apor i trädgården. Möt vårens blomsterprakt med berättelsen om Carl von Linné, och om blommorna! Under hösten 2019 turnerar Ida Junker med sin nya föreställning om Carl von Linné.

Tid: 19.00

Plats: Teater Pero, Sveavägen 114, Stockholm

Mer info och bokning: Teater Pero


Vårbruk i Linnés trädgård

8 maj 2019

Följ med trädgårdsmästaren på visning i vardagen. Entréavgift 80 kr. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet.

Tid: 12.30 – 13.30

Plats: Linnéträdgården

Mer info: botan.uu.se


Lisebergs Trädgårdsdagar

9 – 12 maj 2019

På Lisebergs trädgårdsdagar kan du strosa runt bland ett åttiotal utställare, lyssna till inspirerande föreläsningar och ta del av härliga erbjudanden. Handla sticklingar, fröer, plantor och allt annat som behövs för en grönskande trädgård eller balkong.

Plats: Göteborg

Mer info: liseberg.se


Rhododendrondagar

11 – 12 maj 2019

Vi inviger vi den praktfulla rhododendronsäsongen med kunskapstema. Guidade turer, skötseltips och mycket mer.

Plats: Sofiero, Helsingborg

Mer info: sofiero.se


Byggnadsvård och trädgård

10 – 12 maj 2019

Rivas eller sparas? Återanvända eller köpa nytt? Det är frågan ni ska få hjälp med att själv avgöra svaret på under ett besök på Byggnadsvård & Trädgård. Här får du ökad kunskap, verktyg och inspiration för att kunna förverkliga dina projekt och drömmar för både byggnader och i trädgården, stort som litet. Passa på att ta del av utvalda utställares gedigna kunskaper och delta i seminarier om värdet av att bevara gamla byggnader och ting och delta i workshops inom tex olika målningstekniker.

Plats: NackaStrandsMässa, Stockholm

Mer info:  Nackastrandsmassan.se


Medelpads Trädgårdsmässa

11 – 12 maj 2019

Medelpads Trädgårdsmässsa får NHK Arena att blomstra med ca 75 utställare med växter, lökar och annat som hör trädgården till, som krukor, utemöbler, redskap, trall, trädgårdsprydnader och liknande. Det uppskattade mat-temat blir kvar som vanligt!

Plats: NHK arena, Timrå

Mer info: prmedia.se


Trädgård och Uterum Tällberg

11 – 12 maj 2019

Mässan Trädgård och Uterum är en trädgårdsmässa som riktar sig till oss ”vanliga” trädgårdsintresserade personer som vill få tips, råd, inspiration och hjälp med att skapa den trädgård vi vill ha, eller för att utveckla vår befintliga trädgård. Om det är en låda på balkongen eller en stor villaträdgård spelar ingen roll. Här kan du hitta det mesta och de flesta ting du behöver för att skapa något vackert. Trädgårdsmässorna vi arrangerar uppskattas mycket för att de arrangeras utomhus i växternas naturliga miljö samt för att de är en upplevelse för alla våra sinnen.

Plats: Villa Långbers, Tällberg

Mer info: trädgårdochuterum.se


Österlen Garden Show

11 – 12 maj 2019

Mässan fylls med ett flertal spännande föredragshållare, rådgivning och barnaktiviteter. Gift dig i vår visningsträdgård med Björn Ranelid som vigselförrättare! Handla spännande odlings- och trädgårdsprodukter och ät god mat och fika.

Plats: Lunnarp

Mer info: osterlengardenshow.se


Från mossor till blomväxter

14 maj 2019

En visning om landväxternas evolution. Vandring i Bergianska trädgården där vi tittar på exempel ur olika växtgrupper. Pris: 80 kr. Betalning sker direkt till guiden med kontanter, kort eller Swish. Biljetter börjar säljas 15 minuter innan visningen börjar. Ingen föranmälan.

Tid: 17 – 18
(Visningen är även den 18 juni och 11 september. Den 12 juni ges en barnvagnsvisning på samma tema.)

Plats: Samling utanför Edvard Andersons växthus, Bergianska trädgården, Stockholm

Mer info: bergianska.se


Möt våren i Bergianska

17 maj 2019

Upptäck vårens blommande juveler och nya områden i Bergianska trädgården! Följ med på en vandring genom trädgårdens olika delar där vi fokuserar på växter som blommar just nu, beroende på hur långt våren kommit. Vi berättar om och tittar på både vanliga och ovanliga växter som blommar. Perenner som presidentsippor, vårblommande lökar, nunneörter,  backsippor och vivor brukar stå i full blom. Magnolior, ginstar och rhododendron har också sin blomningstid i början av maj. Pris: 80 kr. Betalning sker direkt till guiden med kontanter, kort eller Swish. Biljetter börjar säljas 15 minuter innan visningen börjar. Ingen föranmälan.

Tid: 13 – 14

Plats: Samling utanför Edvard Andersons växthus, Bergianska trädgården, Stockholm

Mer info: bergianska.se


Linnés trädgårdsfest

18 maj 2019

I samband med Linnés födelsedag öppnar Linnéträdgården upp för en blomstrande fest. Fira Linné med marknad, föredrag och 1700-talsfest! Fynda mat och hantverk bland frasande kjolar och blänkande skospännen. Gå på upptäcktsfärd i trädgården.

Tid: 11 – 17

Plats: Linnéträdgården

Mer info: botan.uu.se


Trädgård och Uterum Motala

18 – 19 maj 2019

Mässan Trädgård och Uterum är en trädgårdsmässa som riktar sig till oss ”vanliga” trädgårdsintresserade personer som vill få tips, råd, inspiration och hjälp med att skapa den trädgård vi vill ha, eller för att utveckla vår befintliga trädgård. Om det är en låda på balkongen eller en stor villaträdgård spelar ingen roll. Här kan du hitta det mesta och de flesta ting du behöver för att skapa något vackert. Trädgårdsmässorna vi arrangerar uppskattas mycket för att de arrangeras utomhus i växternas naturliga miljö samt för att de är en upplevelse för alla våra sinnen.

Plats: Medevi brunn, Motala

Mer info: trädgårdochuterum.se


Picknick i äppellunden

19 maj 2019

Följ med botanisten på upptäcktsfärd bland blommande äppelträd. Lär dig mer om ståndare, pistiller, blomning och fruktsättning. Vi avslutar visningen med picknick. Ta med dig egen eller boka en korg via Café Sara Lisa! Entréavgift 80 kr. Fri entré för barn under 18 år samt för anställda och studenter vid Uppsala universitet.

Tid: 13 – 15

Plats: Linnés Hammarby

Mer info: botan.uu.se


Humlor – nyttodjur i ur och skur

20 maj 2019

Visste du att humlan är ett bi? På Internationella bi-dagen får du veta mer om dessa trevliga insekter, som också är trädgårdens flitigaste pollinerare. Följ med på humleskådning med intendent Peter Nielsen vid Naturhistoriska museet i Göteborg. Ingen avgift.

Tid: 18.00

Var: Roten, Göteborgs botaniska trädgårdar

Mer info: botaniska.se


Biologiska mångfaldens dag

22 maj 2019

FN har utropat den 22 maj till Internationella dagen för biologisk mångfald (International Day for Biological Diversity). Välkommen till Bergianska trädgården och en dag fylld av kunskap och artrikedom. Även i andra delar av Nationalstadsparken, där Bergianska trädgården ingår, pågår aktiviteter denna dag. Ett av Bergianska trädgårdens huvudsyften är att sprida kunskap och information om biologisk mångfald. Bergianska trädgårdens levande växtsamlingar består av tusentals arter. 

Plats: Bergianska trädgården, Stockholm

Mer info och program: bergianska.se


Carl Milles – drömmare och skulptör:

24 maj – 22 september 2019

I en grönskande poetisk utställning möter Milles vackra skulpturer Sofieros blomsterdesigner Sara Bratts uttrycksfulla blomsterkompositioner.

Plats: Orangeriet, Sofiero, Helsingborg

Mer info: sofiero.se


Hem och Trädgårdsmässa Halmstad

24 – 26 maj 2019

Plats: Halmstad

Mer info: wapno.se


Bukettbindning av säsongblommor

26 maj 2019

Under hela säsongen erbjuder vi inspirerande kurser tillsammans med Kullafloristen Nettan, i klassisk Sofieromiljö, det kungliga Vinhuset. Överraska mamma med en härlig dag tillsammans. Lär er arrangera säsongens vackraste snittblommor.

Plats: Vinhuset, Sofiero, Helsingborg

Mer info: sofiero.se


Träd från urtid till nutid

28 maj 2019

Vandring genom årmiljonerna av växternas utveckling. Vilka träd fanns då och vilka finns idag? Vi har mer än 200 olika trädarter i Bergianska trädgården. Genom dem kan vi se växternas utveckling under miljontals år. Barrträden kom långt före lövträden och några andra grupper har bara enstaka arter kvar på jorden idag. Hur kommer det sig och vad är det som styr det naturliga urvalet? Visning bland träden i Bergianska trädgården. Pris: 80 kr. Betalning sker direkt till guiden med kontanter, kort eller Swish. Biljetter börjar säljas 15 minuter innan visningen börjar. Ingen föranmälan.

Tid: 17 – 18

Plats: Samling utanför Edvard Andersons växthus, Bergianska trädgården, Stockholm

Mer info: bergianska.se

Rhododendrondagar

1 – 2 juni 2019

Den 1–2 juni bjuder vi in till en familjehelg i rhododendrons tecken med spännande familjeguidningar, pyssel, planteringar och annat roligt.

Plats: Sofiero, Helsingborg

Mer info: sofiero.se

Luktärtsfestival

6 – 28 juli 2019

Cecilia Wingård bjuder in till sin trädgård med över 70 olika sorters KRAV-odlade luktärter. Fri entré och guidade turer, försäljning av fika, fröer och buketter.

Tid: 12–17 dagligen, guidade turer 12.30 och 15.00

Plats: Rugerup 182 i Hallaröd mitt i Skåne

Mer info: ceciliawingard.se


Den stora trädgårdsfesten

23 – 25 augusti 2019

Plats: Sofiero, Helsingborg

Mer info: sofiero.se


 

SVG Grafik
SVG Ikoner