Faktabank

Adelaide Hoodless

Art och grupp: Kanada
Zon: 6
Färg: Röd
Färggrupp: 3
Blomtid: Medeltidig, remonterar
Doft: Stark
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

H: 180 cm
B: 150 cm

Marshall 1964, Kanada (RSM 65)

Foto: Anna NV Uppsala, zon 3-4Uppdaterad 19 juli 2016 av Kristina i Småland

 • Fler bilder på Adelaide Hoodless.

  Foto 1: Maria zon 6
  Foto 2: Ewa Småländska höglandet
  Foto 3: Katarina i Kullavik
  Foto 4: Kerstin z 5-6


 • Adeladie har veka grenar med blommor i klasar som tenderar att nicka lite. Själva blomman är vacker men växtsättet gör mig lite irriterad, jag har bundit upp den, får se om det blir bättre. Inte mitt förstanahdsval bland kanadensarna om jag ska rekommendera till någon, men den är härdig och bekyrar sig icket om den kalla vintern som var (zon 5). Blommar på rikt. Doftar inte. Blommorna klarar regn utmärkt.

 • Min Adelaide är ännu en ganska tanig planta. Inte så väldigt mycket personlighet tycker jag.

 • Adelaide Hoodless: Planterades sent hösten 2005 men blommade länge till hösten kom! Vek buske med massor av rosor i vacket rött!

 • Adelaide Hoodless -tacksam och tomteröd ros -som i min sura rosjord aldrig övergår i karmin, utan håller sig ”röd röd-” till slutet. En robust ros med vackert blankt bladverk
  År ett uppvisade den -misstänkta svarta fläckar” -direkt efter import -Något jag inte sett ett spår av sen dess.Anges i resistens för svartfläck som: moderat till god. Kronbladen har typiska vågiga kanter , klaseblommande, halvdubbla med upp till 7 rosor i en klase-ca 7 cm stora. Blir ca 1 m hög och vid.

  Mycket rikblommande, i två distikta flor början juli och ett senare i slutet augusti. En av de bästa röda sorterna för riktigt kallt klimat