Faktabank

Allmänt, material

Allmänt, material vid sådd

Förökning:
Uppdaterad: 2004-01-31 23:25:14

Bild tagen av Rupestris i Halmstad

Uppdaterad 19 juli 2016 av kerstin z 5-6

 • Namnskyltar
  Nu har jag kommit på en strålande idé till växtskyltar (hoppas jag);. För egen del vill jag främst ha skyltar till mina fuchsior och pellisar, eftersom det är dem det är svårt att hålla reda på efter vintern. Hursomhelst så skrev jag ut namnen med lagom avstånd på grönt papper och bad sedan snällt vaktmästaren på skolan där jag jobbar att plasta in dokumenten med en sån där inplastningsmaskin. Sedan klippte jag helt enkelt ut lapparna i lagom storlek och hade med en gång massor med vattentäta (hoppas jag, som sagt);skyltar till växterna. Sedan kan man naturligtvis variera med papperstyp, färg, typsnitt mm.

 • En sak bara – apropå namnskyltar…
  Om man plastar in ett helt ark som man sedan klipper i så är inte plasten försluten i kanten. Vatten kan alltså läcka in mellen plastskikten. Om man däremot klipper ut lapparna först, plastar in och sedan klipper ut skyltarna med några mm plastkant utanför papperet så blir det mycket mer hållbart. Det fungerar ganska bra att sprida ut ett gäng lösa lappar på ett A4 lamineringsark.

 • Stril för vattning av frösådder
  ” Görasjälvstril ”….Jag tar en läskflaska med korken på, bränner en tjock nål och sticker den genom korken en tre gånger och vips har jag fått en jättebra stril :0);

 • Namnskyltar – persiennlameller
  Namnskylt till såkrukor och rabatter. Vi köper persiennlameller som metervara. Graveringen gör vi med en slipmaskin och stift från Clas Olson. Man kan välja olika färger, vi tycker att brunt ”stör” växterna minst. I ändan gör vi en omvikning som håller mot om skatorna drar. Vi trycker ned skylten med en skruvmejsel som vi sticker in i omvikningen. Vi märker skylten med: 109. Löpande nummer från vår frölista. 01. År 2. Sådd månad. 3. Namn.