Faktabank

Amber Cover

Art och grupp: Miniatyrros
Zon: 4
Färg: Gul
Typ: Miniatyrros, marktäckare
Färggrupp: 4
Färg: Bärnstensgul
Doft: Svag
Härdighet till zon: 4
Blomtid: Medletidig, kontinuerligt
Uppdaterad: 2004-08-04 14:33:58

Bild tagen av Anna Lundborg (Anna NV Uppsala);, zon: 3-4

Uppdaterad 19 juli 2016 av Allt om Trädgård

  • Amber Cover. Jag har 2 som båda blommat flitigt. Den i kruka har faktiskt utvecklats bäst och verkar nästan vilja klättra lite med klematiskompisen. Helt frisk och fantastisk färg på blommorna. En favorit!

  • Ljusgul halvlåg ros som blommar oförtrutet tills frosten slår till hårt. Står i ganska djup skugga hos mig under ett äppelträd. I år ska jag defintivt ha fler av dem. Har sett likadan ut i tre år nu, får lite fler grenar varje år men inga långa trassliga årsskott utan mer förgrenat. Rekommenderas, speciellt i kombination med vita liljor.

  • Min AC ser bedrövlig ut om man inte knipsar det överblommade jättesnabbt. Och hon verkar varken tåla sol, värme eller regn. Nä svalt, upphåll och lite havmulet verkar vara bäst. Annars blir blommorna torra vissna trasor så snart de slagit ut. Så skugga kanske är medicinen?

  • Amber Cover, den cover ros av mina jag gillar mest, för den vackra färgen.

  • Amber Cover har jag läst mycket gott om. Min planta är ny för i år, och sköter sig bra än så länge. Verkar regntålig. Jag gillar den bärnstensgula färgen. Tycker att blomman har personlig utstrålning. Inte mycket till doft. Ska klara zon 4.