Faktabank

Awakening

Art och grupp: Wichuraiana
Zon: 5
Färg: Rosa
Blomtid: K – kontinuerligt (medeltidig)
Doft: Medelstark
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

H: 400 cm
B: 300 cm

Färg: ljusrosa

Wichuranahybrid, storblommig klätterros

Synonymer: Probuzení (registreringsnamn), Probuzeni

Foto: Thomas Bard, zon 2-3Uppdaterad 19 juli 2016 av Kristina i Småland

 • Min Awakening 2 år gammal blommade bra i ett mycket skuggigt nordosthörn. Sol under tidiga morgontimmar, som försvinner redan kl 9 på förmiddagen. På bilden hade den ännu inte fått sin klätterställning, men idag finns den där.

 • Fler bilder på Probuzení (Awakening).

  Foto 1: Hellan
  Foto 2: Christina i Taxinge

 • Awakening har klarat en vinter i zon 5 för mig med täckning. Var lite för snabb att ta bort den i maj, så de fina gröna grenarna frös/torkade i vårsolen. Men har klippt bort det och nu har den kommit igen och blommar fint. Tycker det är en otroligt vacker blomma, doftar gott och är hårt packad med skirt babyrosa blomblad. Jag gillar den mycket, klarar den fler vintrar kommer jag förmodligen köpa fler.

 • Köpte 2 barrotade i somras, och de har blommat _massor_. Ljuvliga tätt, tätt fyllda. Riktiga ”princessrosor”… Aningens, aningens mer rosa än New Dawn, som jag har alldeles intill. Vuxit på riktigt bra, och varit friska.

 • Otroligt växtkraftig! Jag binder ju upp mina klängrosor så dåligt, och Awakening får bre ut sig över jordkällarsluttningen. Det blir trassligt och taggigt värre, särskilt när jag slarvat med beskärningen ett par år. I våras beskar jag rätt brutalt, och då blev Aw. en mycket trevlig lagom stor ”driva”.

  Frisk och pigg till tusen!

 • Awakening, en underbart vacker sprort av New Dawn med samma färg och växtsätt. Hade haft rosen i 3 år men senaste vinter hade sorkarna mumsat i sig det mesta av rötterna så tyvärr drog den sin sista suck. Köpte genast en ny för jag vill inte vara utan denna ros. Fullt frisk men måttligt härdig här i zon 3.

 • Denna ros har jag längtat efter och äntligen fått via specialbeställning från Flora Linnea i Helsingborg…
  Awakening ska nämligen vara identisk med New Dawn förutom antalet kronblad. Blommorna är så otroligt vackra… Hållbarheten är som hos New Dawn inte så förskräckligt lång (en 5-6 dagar); men ändå… Nyplanterad i våras så jag vet inte så mycket mer nu men hoppas, hoppas…