Faktabank

Balkongodling

Bilder A-C i Västerås
Uppdaterad 19 juli 2016 av Monica z 4, Nässjö

 • Bubbelplast mirakel
  Hej på er, måste få säga att jag lyckades att höja temperaturen på min inglasade balkong till +12!(det är -5 ute nu);. Jag har täckt halva höjden med gammal bubbelplast som jag fick i en affär. Kanske när temp. kommer att vara -20, måste jag skaffa någon värmare men det blir sen. Just nu trivs mina citroner väldigt bra på balkongen och jag med!

 • Värsta läget!
  Värsta läget för balkongodling skulle jag säga är söder!! Nordost är toppenläge! Vilka frukostar! Och så vilsamt för växterna att slippa södersteket..

 • Finns det hopp för en nordostbalkong?
  Jaa, klart det finns!!!
  Om du odlar i tillräckligt stora kärl (för att slippa vattna minst 2 ggr/dag); o använder växter som ääälskar din miljö så visst!!! Jag rekommenderar: Småblommiga clematis-sorter, Funkior (Hostor);, Fuchsior och alla sorters lundväxter som utfyllnad!!!

 • Finns det hopp för en nordost balkong?
  Visst finns det!
  Vi hade det i vår förra lägenhet och aldrig har jag haft blommor som trivts så bra. Tidig morgonsol och svalt under dagen – perfekt. Jag är ingen superexpert på blommor men de vi hade mådde prima. Har inga bilder men vi hade bl a Rhododendron i kruka, Pelargonier, Violer… Annars är det negativa med krukodling att man måste vattna så ofta men jag tyckte inte vi hade det problemet med NO-balkong.