Faktabank

Bowl of Beauty, Hybrid lactiflora

Bowl of Beauty, luktpion

Vetenskapligt namn: Hybrid lactiflora, Bowl of Beauty,
Zon: B
Färg: Rosa
Höjd: 90 cm
Förökning: Delning
Blomtid: Mellan-sen
Blomform: japansk
Doftande

Bild 1:Johan Pettersson
Bild 2: Bo Fransson
Bild 3: Siv i MOra
Bild 4: Edit
Uppdaterad 19 juli 2016 av påskalla zon 1

 • min Bowl of Beauty fick plötsligt en annan typ av blomma, bild finns på det med, men bara en som avvek. I övrigt blommade den som vanligt.

 • Ändrat utseende!
  Min BoB har oxå gjort precis så denna sommar och gett mig två avvikande blommor. Plantan är höstplanterad för tre år sedan och blommade alltså första gången förra året, men bara lite och helt normalt då.

 • Bowl of Beauty har ändrat utseende!
  Det var hela plantan som efter något års dålig blomning plötsligt blommade enormt, med fel blommor. Precis likadana som din felaktiga. Jo det hade varit rätt blommor i början. Och då hade jag bara ett par pioner till, det fanns inte mycket att blanda ihop med. Den doftar inget längre.

  Jag har fått diverse förslag om att jag blandat ihop plantorna, att BoB skulle vara ympad på något annat underlag (har aldrig hört talas om att man ympar luktpioner);, och lite annat. Jo att den kanske blivit sådär ”biffig” på grund av gödsling.

  Nu har min BoB kört med sitt nya utseende i rätt många år. Jätteplanta, jätteblommor, ser mest ut som en rosa bondpion. Har inte sett röken av någon riktig BoB på flera år. Plantan är köpt på Bakkers… men den VAR riktig i början!

 • Bowl of Beauty är en japansk eller anemonblommande. Ibland kallas de även näckros och i engelsk litteratur imperial. Blomvillig och stadig. En av de bästa gammaldags japanska. Kommer från den holländska odlaren Hoogendoorn och lanserades 1949. Doftande.