Faktabank

Drivbänkar

Min kombinations kallbänk, på våren drivs plantorna upp och på sommaren lyfts locket av och lådan fylls med blommande plantor.

Skapad av Lillan A 2003-12-16 23:26:Uppdaterad 19 juli 2016 av Monica z 4, Nässjö

 • Virke till drivbänkar?

  Vi har byggt drivbänkar av lärkträ. Den funkar jättebra och virket lär, även obehandlat, hålla lika länge som tryckimpregnerat. Det var dessutom inte särskilt dyrt.

  Viala / mar 31 2005

  Kraftigt, obehandlat virke håller väldigt länge. Om du ska ha grönsaker i bänkarna så kan du gott ha obehandlat. Om du bra har blommor kanske det inte spelar så stor roll, det finns ju miljöklassat virke också. Eller fodra bänkarna invändigt med plast? Ett annat alternativ är att använda lekablock eller tegel, det blir ju dessutom varmare i en sån bänk.

  Linblom / mar 31 2005

 • Material till drivbänk
  Korrugerad plast skuggar inte mer än slät plast. Fördelen med korrugerad kan ju vara att den inte stänger tätt utan det blir automatsik vädring, de dagar du glömmer vädra. Nackdelen är ju att den släpper in kallluft om det är långvarig frost. använd slät plast (eller kanalplast); och skuggväv. Tycker jag.

  Skapad av Kenneth på Söder / feb 17 2004

 • Tomattorn. Modifierad modell från Allers tädgårdstidning. De här jordgubbarna blommar så sent så de behöver ha lite extra skydd.

  Skapad av Lalla zon 2-3

  Bild: Lalla zon 2-3

 • Ulrica; Sedan häftar man på byggplast. En flik av plasten går att vika ner så att det blir någorlunda tätt. Jag använder också vit plast eller fiberväv för att skugga när solen blir för ettrig.

 • Ulrica; Såhär kan man snabbt och enkelt slå ihop ett billigt och tillfälligt ”växthus” som tex. kan skydda sådder från frostnätter och slagregn.

 • Kallbänk, Anette på Boäng.
  Luckorna från gammalt växthus.
  Stolparna som håller väggarna sitter på utsidan för att inte stjäla plats. Virke = impregnerat trallvirke samt fyrkant 45 mm.