Faktabank

Förvara innan plantering


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /seagal/public/wp-content/plugins/seagal-plugin-dfp/inc/bmb-ad-inject.php on line 66

Uppdaterad 19 juli 2016 av Anna NV Uppsala

 • Jag fick 50 st i våras ,inga rabatter klara -skulle heller inte bli hinna färdiga på minst 1 månad
  Följde Dags råd med krukning i Hinkar, stora plastkrukor allt jag kunde komma över. -De kan inte stå i vatten ute hos oss.
  Jordslå som han föreslår fungerar naturligtvis också –
  De krukodlade ex jag såledas hade -först ett tag på skuggsidan bakom växthuset, med täcke, sen eftersom det blev varmare fick de komma fram, blommade alla och var stora fina buskar innan sommaren var slut

 • Och jag gjorde så här…
  (vilket kanske inte var så bra);
  När mina rosor från Peter Beales kom i januari jordslog jag dem i fuktig sandblandad jord i et mörkt garag som höll ca 4 plusgrader. Några började växa, så dem planterade jag i krukor och ställde ljust och litet varmare. Av dessa är det dock bara en som ser riktigt frisk ut, så att plantera och ha inomhus rekommenderas inte!
  Jag tror att förslaget från övriga att sätta rosorna utomhus men skyddat är att föredra.

 • Først sette dem i kaldt vann en dags tid, og deretter jordslå dem i store hinker. Om du lar hinkene stå ute på skyggesiden med svart plast over, tror jeg det er bra. Blir det mer enn 3-4 minusgrader om natten, kan du dekke over det hele. Men det må ikke bli for varmt på dagtid under dekket. Derfor i skyggen.
  Om jeg få mine fra Rosenposten denne uken, vil jeg først la dem trekke litt i vann, og så jordslå dem ute. Jeg har ingen tjäle lenger hos meg. Men jeg ville passe på å dekke dem, slik at de vegeterer minst mulig. Mye beror på hvor langt de har kommet når du mottar dem? Er det lange skudd eller blader på dem? Hvis det bare er små knopper, gjør det saken enklere.

 • Tidig leverans av rosor på vårvintern
  Jag brukar bara gräva ner mina mass-leveranser direkt i jord, rätt djupt, utan steget över vatten.
  Men om du stoppar ner dem i stoora krukor eller hinkar (gärna dränerade); och sen i med plantjord så borde de klara sig tycker jag. Eller ännu hellre, kläm ner hela gänget i en plastsäck, fyll på med jord. Fuktigt, men inte plaskvått, gissar jag. Gärna jord en bra bit upp på grenarna. Då blir det större volym jord som kan stå emot frysning.
  Anordningen kan nog täckas med filtar efter behov om det fryser rejält. fast lite frost borde de tåla.

 • Så här gjorde jag…
  Jag köpte en del rosor, barrotade, en månad innan jag hade tid att fixa häcken. Det var visserligen inte så mycket tjäle längre (bara lite);, men definitivt har vi haft flera frostnätter med nästan 10 minusgrader under denna månad.
  Jag planterade i stora roskrukor, vattnade igenom, ställde på skuggsidan nära husväggen i dubbla pappkassar. De hade börjat växa lite, men bara lite, och ser ut att må alldeles förträffligt. Har inte vattnat någon mer gång på denna månad.


 • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /seagal/public/wp-content/plugins/seagal-plugin-dfp/inc/bmb-ad-inject.php on line 66