Faktabank

Grön trädgård året om

Ilminge, Christina

Förlag: Prisma
ISBN: 9789151848051
Utgivningsår: 2009

Uppdaterad 19 juli 2016 av Inger P

  • MagganRo: Håller med Yvonne och Anna. Jag blev lite besviken på de vintergröna växterna som var dåligt beskrivna. Gräsen beskrevs bättre. Jag tycker Christina Ilminges bok om ”Trädgårdens golv” var bra mycket bättre! Hade väntat mej något liknande…

  • Anna NV Uppsala: Jag håller med Yvonne. Jag hade helt andra förväntningar utifrån bokens titel än vad den sen ger. Jag tycker att många bilder kunde ha haft bättre kvalitet. Så värst inspirerande är den inte. Men klart intressant som uppslagsbok för gräs. En fördel är att den informerar rätt bra om härdighet hos de olika växterna.

  • Yvonne zon 4: Jag hade förväntat mig flera bilder på vackra vinterträdgårdar, men blev besviken på den punkten. När jag läste titeln så var det den gröna trädgården vintertid som jag trodde att jag skulle få ta del av och blev snopen när bildmaterialet mest visade övriga årstider, och boken känns lite rörig. Det är synd för jag tycker att litteraturen för den vintervackra trädgård kan utvecklas. Däremot beskrivs många vackra gräs som fördjupade mitt intresse för variationen inom släktet. Grön trädgård året runt fick mig också att få upp ögonen för t.ex. berberis och formklippning av vintergröna växter, som beskrevs pedagogiskt.