Faktabank

Heidetraum

Art och grupp: Övriga
Zon: 3
Färg: Rosa
Blomtid: R – remonterande
Doft: Svag
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Marktäckare

H: 80 cm
B: 90 cm

Synonymer: Blooming Carpet, Emera, Emera Pavement, Floral Carpet, Flower Carpet Pink

Noack 1988, Tyskland (NOAtraum)

Foto 1: Håkan Haraldsson
Foto 2: Isabelle i Linköping, zon 2


Uppdaterad 19 juli 2016 av Kristina i Småland

  • Våra fyra exemplar är planterade för fem år sedan och visst breder de ut sig. Man får klippa ned dem hårt på våren men de blommar så vackert. (Blekinge);

  • Jag har också en Heidetraum. Jag blev tvungen att sätta den vid dammen tillsammans med Weisse Max Graf. De växer ungefär likadant, långa slankiga grenar längs marken – snubbeltråd. Men själva blomman är ju ganska söt om man bortser från att den växer på taggtråd.

  • Jag har en kompis som har Heidetraum och där växer den mer på bredden än höjden. Hon får kapa den varje vår men ändå trasslar hon in sig i den. En ros man inte får plantera för nära gångar och passager.

  • Heidetraum
    Heidetraum hos mig är en mycket frisk ros som blommar kontinuerligt.
    Först när jag köpte den rosen tyckte jag att den var söt och hittade en plats där jag tyckte att den passade. Med tiden växte den sig allt större och utan att jag egentligen märkte det sände den ut långa grenar som sakta tog sig allt längre in bland de andra rosorna. Glömde bort rosen på sätt och vis eftersom att den inte är så hög. Den verkade inte alls gilla att glömmas bort och varje gång jag passerar den fastnar jag i den på ett eller annat sätt.