Faktabank

Maria Lisa

Art och grupp: Multiflora
Färg: Rosa
Blomtid: S – sommarblommande
Doft: Ingen
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

H: 200-300 cm

Synonym: Maria Liesa

Anges av HMF som Wichurana.

Foto 1-2: Anna-Karin Sten
Foto 3: Ulf Eliasson
Foto 4: Agneta på kullen
Uppdaterad 19 juli 2016 av Kristina i Småland

  • Visst är Maria Lisa fantastisk. Vi gjorde henne rotäkta och gav svärmor en planta på födelsedagen. Efter 3 år tar rosen över garaget.

  • Här kan man se hur stor Maria Lisa är i förhållande till andra rosor och växter i trädgården.

  • Maria Lisa växer hos mig i zon 1. Den är en otroligt blomvillig och trevlig ros som tar stooor plats! Den behöver rejäla stöd för den växer fort och mycket. Den blommar en gång men länge och rikligt. Frisk och kraftfull men saknar tyvärr doft. ML är inköpt på roskraft och alltså rotäkta.

  • Denna Maria Lisa växer hos Jan-Olof och Gunilla Sten i Sjöhed i Harestad utanför Göteborg. Den är rotäkta och är väl ett bra bevis på att rosen växer som ”ogräs” där den vräker sig upp över altanräcket på andra våningen. Den klipps med jämna mellanrum för att inte helt ta över altanen.

  • Maria Lisa (Alfons 1925); – har en lång historia i min släkt så den finns självklart med i trädgården. Mycket intensivt rosa, växer som ogräs. Blommorna håller mycket länge och torkar nästan som eterneller på plantan utan att förlora färgen. Sägs vara känslig i vårt klimat, men växer som ogräs hos mig.

  • Maria Lisa – klätterros, multiflorahybrid. Synnerligen blomvillig! Haft den endast en säsong ännu, så erfarenheten är liten. Växer som attan!:-);
    Ingen doft(-:
    Iaf härdig i zon 3, förmodligen högre…?