Faktabank

ROSEN – kärlek, konst, doft och botanik

Christina Högardh-Ihr och Lars-Åke Gustavsson

Förlag: Norstedts
ISBN: 9789113040660
Utgivningsår: 2014

Uppdaterad 19 juli 2016 av Inger P

 • Jag hittade den bland trädgårdsaker på Ica Maxi (!) häromdagen…och bläddrade!
  Tyckte att den delvis var för mycket av ”Tjusig bok att ha liggande framme” och för mycket om rosor överallt utom i trädgården!

  Jag som älskat rosor …hm…”sedan födseln” långt innan jag haft en trädgård och alltid älskat rosor som mönster, känner inte behovet alls av den boken. LÅG:s stora informativa böcker om ROSORNA, de levande…och hur man odlar dem…är tusen gånger bättre…för mig!

 • Jag kunde inte motstå att köpa den. Och håller med Inger till fullo. En av de vackraste och mest intressanta böcker jag läst på länge! Trots att jag vid det här laget vet en del om rosor så var det massor med ny kunskap!

 • Jag har bara lovord för denna underbara bok, som det rent av doftar om. Titeln säger egentligen allt om innehållet: Kärlek till rosor, konsthistoria och den stora kunskap om rosornas botanik som Lars-Åke Gustavsson besitter.
  Roskultur i vid mening är bokens huvudämne. Men jag som vill plantera fler Austinrosor läser med förtjusning kapitlet om ”Trollkarlen från Shropshire” och LÅGs lista på de bästa av Charles Austins rosor.
  Allra mest uppskattar jag avsnitten om rosor i svenska trädgårdar och plantskolor, som Karins Larsson Sundborn och Cedergrens på Råå. Men det finns mycket mer att både njuta av och hämta kunskap från.