Grönt Nytt År! Tjuvkik på 2010

Hur blir 2010? Allt om Trädgård tjuvkikar på det nya trädgårdsåret.

Vi låter betongen blomma!

På Elmia Garden byggde Mäster Grön sin monter med en stor graffitimålning som bakgrund. Planterade gjorde man i gamla bensinfat och elkabelsnurror. Grå betong ramade in. Gröna miljöer behöver inte bara vara romantiska eller stilfulla. De har sin plats även i ruffiga, mindre insmickrande sammanhang.

Mäster Grön

Greppa rätt spade

Efterhand som trädgårdsintresset växer, uppstår också behovet av specialisering – vi hittar ett eget spår i allt det stora, och gräver oss vidare längs med det. Vad kan då vara härligare än att skaffa riktigt bra verktyg, utformade i samarbete med andra trädgårdsmänniskor? Hos företaget De Wit – drivs i fjärde generationen – hittar man precis det man behöver, eller inte visste att man behövde. Här har man tillverkat trädgårdsredskap ända sedan den tid då bonden gick till smeden för att få exakt den spade som passade just hans behov.

Redskap från holländska De Wit

Orienten i våra täppor

Istället för att köpa flygtransporterade exotiska grönsaker, kan vi nu odla ännu mer sådana på egen hand. Orientalisk spenat, citrongräs, kinesisk selleri och thaibasilika ingår i en ny fröserie från Weibulls och finns snart i en butikshylla nära dig!

Weibulls

Tage blir smålänning

I somras öppnade blomsterkonstnären Tage Andersen en ny mötesplats för konst- och trädgårdsintresserade på gården Gunillaberg utanför Jönköping. Här bjuds det på utställningar, konserter, balett och självklart även naturupplevelser i den anrika och vackra miljön. Vi ser med spänning fram emot ännu mer grön skön inspiration med Tages signum.

Tage Andersen

Åt vilket håll ska vi nästa år? Vilka trender ligger och väntar i vår?

Missa inte nästa nummer med årets stora Trendspecial!

Allt om Trädgård nr 2/10 kommer ut 19 januari 2010!