Taggiga, håriga och hårda bitar kan göra det avskräckande att tillaga en kronärtskocka. Men belöningen från en färsk skocka är värd att avsätta lite tid till skalning. Här visas hur man skalar och tillreder på flera olika sätt - hela kokta, skalade hjärtan och hjärtan av kronärtskocka för inläggningar.

Skala och koka hel kronärtskocka

I den här filmen visas hur man skalar en kronärtskocka, vilka delar som man kan äta, samt hur man ångkokar den hel. Det visas även hur man frigör hjärtat på ett enkelt sätt.

Tips: Gnid in skalade delar med citron, för att de inte ska oxidera och bli bruna så snabbt. Släng inte bort stjälken, den går också att äta! Bara skala och koka med lite salt.

Skala kronärtskockshjärtan

I filmen nedanför visas hur man kan skala en kronärtskocka, för att komma åt mesta möjliga kropp, kronärtskockshjärtan, att använda till inläggningar och andra rätter.

Mer om kronärtskocka:

Odla och sköta kronärtskocka – vackraste grönsaken i kökslandet!

Kronärtskocka – matiga och odlingsvärda sorter

Odla spännande kardon – kronärtskockans kusin!

Gå en trädgårdskurs på nätet!

Trädgårdskurs för nybörjare

Trädgård för nybörjare!

  • Lär dig hur du får en vackrare trädgård där något alltid blommar!
  • 18 lektioner om rabatter och köksträdgård – från grunden
  • Bekämpa skadedjur och gynna nyttodjur
  • Checklistor med årstidernas allra viktigaste göromål

Boka trädgårdskursen!