Ingen frukt på äppelträden?

Vi har tre äldre äppelträd som vi beskurit enligt konstens alla regler (tror vi). För andra året i rad får vi inte någon frukt. Vad kan vi göra?

Svar: Orsakerna kan vara många, trädet kan vara i dålig kondition, det har inte funnits pollinerande insekter, kanske har ni beskurit för hårt eller kanske har ni en sort som inte ger frukt varje år.

Det ni kan göra är att gräva bort näringstjuvar som gräs och ogräs runt trädet så att det blir en cirkel med en radie på 1–1,5 meter med öppen jord runt trädet. Mylla ner ko- eller hästgödsel, samt benmjöl och träaska eller ett fosfor- och kaliumrikt gödsel i jorden runt trädet under våren.

Läs på om beskärning till våren, och beskär varsamt så att trädet stimuleras att bilda ny värdefull fruktved. Sedan vore det väl katten om inte träden börjar ge frukt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Trädgård här!