Så här kan man vinterförvara rotfrukter

I ett självhushåll försöker man så klart vinterförvara sitt överskott. Se hur Sara Bäckmo löst vinterförvaringen av sina rotfrukter, trots att de varken har garage eller jordkällare. Hon berättar vilka rotfrukter som funkar och vilka som inte gör det. Du får även tips om odling av olika morötter över säsongen.

Sara Bäckmo odlar grönsaker för självhushållning. Hennes erfarenhet är att sand till vinterförvaring är för tungt att handskas med. Istället använder hon torv, som går att köpa på påse. Morötterna sorteras och varvas med torv i backar, som sedan förvaras svalt och frostfritt.

Den här metoden fungerar med flera rotfrukter som potatis, rotselleri, kålrot och rotpersilja, dock inte med palsternacka.

Sara tipsar: Odla gärna olika morotssorter och i omgångar. Både sommarmorot och vintermorot ger en skörd från maj ända fram tills vintern kommer. Vintermorötter är de man kan lagra länge.

Läs mer om rotfrukter:

Odla morötter och lyckas med stor skörd hela säsongen

Skörda och förvara potatis på bästa sätt

Fixa skitsmarta potatiskrukan – skörda potatisar enkelt efter hand!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Trädgård här!