Enade vi stå – blommor, blad och enar, är en rabatt som är just vad den heter. Här finns ståtliga enar, gräs som ger liv och lekfullhet när bladen följer vindens dirigentpinne, och ett hav av blommor i ständig förvandling. Och med en vintergrön formstark stomme.

Vi känner Stefan Mattson som skapare av de överväldigande vackra parkerna i Enköping. Han har äver skapat åt Svenska Bostäder i Stockholm och nu åt Halmstads Fastighets AB.

Perennerna är i huvudsak hög- och sensommarblommande, så det är lökväxter och blommande buskar som står för vår- och försommaraspekten. Såväl bland buskar som perenner finns det också flera med fina höstfärger. Men det bärande inslaget, året om, är de vintergröna växterna.

Höstfärger i mästarrabatten

Höstfärger i mästarrabatten

Bakom Mästarrabatten står GRO Plantskolor – svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner inom Gröna näringens riksorganisation – med stöd av International Flower Bulb Centre i Holland. På Mästarrabattens hemsida kan du läsa mer och ladda ner växtlistor och planteringsplaner för årets rabatt.

Fler Mästarrabatter

 

Mästarrabatten 2006

Mästarrabatten 2007

Mästarrabatten 2008

Mästarrabatten 2009

Mästarrabatten 2010

Mästarrabatten 2011

Mästarrabatten 2012

Mästarrabatten 2013

Mästarrabatten 2014

Mästarrabatten 2015