Min sida – hjälp

Redigera din medlemsprofil

En profil är en medlemssida som skapas när du registrerar dig som medlem på Allt om Trädgård. Medlemskap kostar inget. Du registrerar dig genom att klicka på ”Bli medlem” längst upp på sajten. Alla besökare kan se din profil, men det är bara du som kan redigera och lägga upp innehåll när du är inloggad.

Här nedan finns listat de vanligaste funktionerna i profil och album, samt hur de funkar. Det finns ett supportforum och det går även bra att maila supporten, om du undrar över något eller behöver hjälp. Upptäcker du ett tekniskt fel är det bra om du så snart som möjligt rapporterar det till supporten, så att vi kan åtgärda det fort. 

Redigera en profil
För att fylla i din profil eller redigera din text klickar du på ”Redigera profil”. Avsluta alltid din redigering genom att klicka på ”Uppdatera”. 

  • Användarnamn – är det medlemsnamn du väljer, som blir synligt överallt där du kommenterar eller gör inlägg. Det måste vara unikt, men behöver inte vara ditt riktiga namn. Detta namn går inte att ändra. OBS! Just nu visas epostadressen som användarnamn i redigeringsläge. Något vi tittar på.
  • E-post – här skriver du in den e-postadress du använder. Det är dit vi skickar t ex nytt lösenord om du glömt ett. Se därför till att din e-post alltid är uppdaterad. Din e-postadress blir inte synlig för andra. Vill du att andra forummedlemmar ska kunna kontakta dig privat kan du skriva in din e-post i beskrivningen.
  • Lösenord – här kan du själv ändra lösenord. Välj ett och bekräfta genom att skriva in den igen på raden nedanför.
  • Presentation – här presenterar du dig själv, din trädgård och dina specialintressen. Det finns en maxgräns på 4000 tecken, men håll dig kortfattad så att det blir lättare att läsa och gärna med radbrytningar mellan styckena. Väljer du att skriva din e-postadress här, så kan du undvika spam genom att skriva @ mellan parantes, t ex info(@)bonnier.se.
  • Profilbild – här laddar du upp en bild som visas tillsammans med ditt användarnamn i forum mm. Den kan du byta ut när du vill eller ta bort. Ladda bara upp en ny bild från din dator eller välj ”Ta bort”.
  • Zon och ort – visas i forumtrådar och faktabanken tillsammans med ditt användarnamn. Då är det lätt att direkt relatera till din odlingsfråga eller odlingsråd utifrån var du bor eller zon.

Ändra e-postadress (även till nyhetsbrevet)
Gå till ”Min sida”. Välj ”Redigera profil”. Skriv in din nya e-postadress. Avsluta alltid din redigering genom att klicka på ”Uppdatera”. När du ändrat din e-postadress skickar vi ett mail till din nya adress, för att du måste bekräfta ändringen. Bekräfta gör du genom att klicka på länken i mailet.

Om du känner att mailet dröjer orimligt länge ber vi dig kolla i din skräppost, innan du kontaktar oss.

Din nya e-postadress gäller nästa gång du ska logga in.  Det är även dit vi skickar nyhetsbrevet om du valt att prenumerera på det.

Forumtrådar
Här hittar du alla trådar/inlägg som du själv skapat, eller om du är inne på en annan medlems sida, så ser du dennes skapade trådar här. Ett bra sätt att hitta inlägg och följa kommentarer.

Bevakade forumtrådar
Här hittar du alla de trådar/inlägg som du bevakar. ”Bevaka tråd” är en praktisk funktion som gör att det blir enkelt att hitta just de trådar som intresserar dig för tillfället.

Sluta bevaka tråd
Klicka in på den tråden du inte längre vill bevaka, välj sedan ”Sluta bevaka” direkt under inlägget. Då försvinner den från din bevakade lista, men finns kvar i forumet om du skulle vilja följa den igen.

Vad har hänt med albumen?
I tidigare versioner av sajten har det funnits en albumfunktion kopplad till det personliga medlemskontot. Vi har valt att ta bort denna funktion då användarintresset sinade till förmån för andra funktioner och tjänster. Under flera månader innan senaste migreringen uppmanades våra medlemmar att ladda ner sina album om man ville spara ner dem och det fanns även en app som underlättade nedladdning. Detta är tyvärr inte en möjligt längre.

Anmäla opassande innehåll
Ser du något opassande innehåll i någons profil, som du anser strider mot våra medlemsvillkor på något vis, kan du rapportera detta till oss genom att maila till supporten.