Minintervju med Lena Israelsson

Tre frågor till Lena Israelsson, passionerad kolonist som är med ocharrangerar ”Testa kolonilivet” den 22 augusti. Åtta koloniträdgårdari Stockholmsområdet öppnar grindarna för besökare.

Vad är syftet med ”Testa kolonilivet”?

– Vi vill visa hur bra kolonilivet är, att man ska få möjlighet att prova rent praktiskt vad det innebär. Många har så många förutfattade meningar: ”Jag kan aldrig ha kolonilott för jag orkar inte hålla pedantiskt fint i trädgården…” Men det handlar ju om odlarlust! Och en bra livsstil – miljö och hälsa är också viktiga delar.

Kan du ge några exempel på vad som händer under dagen?

– Vi har saftprovning, det blir föredrag om hur man odlar medelhavsväxter, kurser i att binda buketter, pallkrageodling, att syra grönsaker, måla stilleben, köpa plantor och mycket mera. Och så är det kafé och marknad förstås!

Vad tycker du själv är bäst med att vara kolonist?

– Jag har varit det i sju år och älskar känslan av att kunna leva bondeliv mitt i stan. Många ­koloniträdgårdar ligger ju väldigt centralt. Man får det bästa av två världar. Dessutom är det kul att ha odlingsintresserade grannar som man kan lära sig av, och stöta och blöta med.

Mer info på www.pepparochpumpa.se

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & handskar för endast 179 kr. Köp nu!