Mörkröd ros som doftar?

I min rabatt skulle jag vilja ha mörkröda rosor som doftar ljuvligt, blommar länge, inte skräpar för mycket och som står upp utan stöd och inte blir för höga. Finns det några sådana rosor?

Svar: ’Crimson Glory’ är en 70 cm hög rabattros vars sammetsskimrande karminröda blommor är kända för sin starka och utsökta väldoft. ’William Shakespeare 2000’ är en 1,2 meter hög, starkt och förföriskt doftande buskros. Båda rosorna är härdiga till och med zon 3.

Två odlingsvärda röda rosor som du får stoppa näsan i för att känna en medelstark söt doft av är den tåliga rabattrosen ’Erotika’, zon 4 och ’Kronprinsessan Victoria’, zon 3, båda blir drygt meterhöga.

Trots att den välkända varmt djupröda rosen ’Ingrid Bergman’ bara doftar ytterst svagt, vill jag ändå slå ett slag för denna älskade lättodlade ros. Den uppfyller med råge alla andra krav du ställer på en ros.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!