Foto: Copyright: @voraorn

Cattleyorna dör sakta!

Mina cattleyor har slaka, tunna blad och det verkar som om de inte vill ta upp vatten. Jag har låtit dem stå i vatten ett dygn men det hjälper inte. De tynar bort och rötterna försvinner. Vad ska jag göra för att mina cattleyor ska få tjocka, vätskefyllda blad och må bättre igen?

Svar: Jag tror att du har vattnat för mycket. Det är nödvändigt att cattleya, som är en typ av orkidé, får en ordentlig viloperiod under vintern med ytterst sparsam vattning. Detta så att plantan ska få kraftiga skott och många nya rötter under våren. Orkidékomposten ska torka ut helt mellan vattningarna. Ställ sedan ut cattleyan under sommaren på en ljus, skyddad plats – men aldrig i direkt sol. Den mår bra av temperaturskiftningarna mellan dag och natt utomhus och ljumma sommarregn. Nattemperaturen bör dock inte gå under 12 plusgrader.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!