Julstjärnans dag 12 december!

Den 12 december har Blomsterfrämjandet utsett som Julstjärnans egen dag. Du som vill handla miljövänligt, närproducerat och svenskodlat ska välja en Svenskt Sigill-märkt julstjärna.

Vad betyder märket?

För att få märka sina produkter med Svenskt Sigill krävs att odlaren är certifierad enligt IP SIGILL och förbundit sig att följa särskilda produktionsregler.

Produktionsreglerna har ambitionen att värna om vårt unika ekosystem, samt bidra till en bättre miljö och ett levande landskap.

De innebär att odlingsmetoderna utvecklas med utgångspunkt från vetenskap och ett resursmässigt hållbart synsätt, vilket är till nytta för såväl natur som människor.

Du hittar Svenskt Sigill på förpackningsemballaget till din julstjärna.

Blomsterfrämjandet tipsar om att packa in julstjärnan ordentligt när du ska ta hem dem från affären, då den är känslig för drag och kyla. Du kan läsa mer om julstjärnor och skötsel på Blomsterfrämjandets sajt.

TEXT OCH BILD: Blomsterfrämjandet

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!