Foto: Kudrin Ruslan

Kan man äta aloe vera?

Eftersom det finns juicer, kapslar, piller och krämer med aloe vera så undrar jag om jag kan jag äta av min egen aloe vera? Finns det flera sorter?

Svar: Ja, det finns många arter av aloe som är snarlika äkta Aloe vera – eller såraloe som den ibland också kallas. Även om du har en äkta aloe så bör du tänka dig för innan du tar dig en smakbit. Den kan ge upphov till allergiska reaktioner.

Äkta Aloe vera används i första hand som ett medel mot hud- och slemhinneåkommor, samt används i vissa länder för att skydda huden mot stark solstrålning. På senare tid har det kommit flera recept på mestadels smoothies och juicer med aloe. Då är det viktigt att veta att man endast använder "filéerna" (de genomskinliga inre delarna i bladen), och att det ska göras inom 20 min. Sen börjar de verksamma enzymerna brytas ner.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!