Nässelvatten till krukväxterna?

Jag använder nässelvatten som gödning i rabatter och köksland. Det är helt fenomenalt! Kan man även använda det till krukväxter?

Svar:Nässlor innehåller mängder av nyttiga ämnen som alla växter mår bra av. När man använder nässelvatten utomhus är det ingen större risk att växterna får för hög koncentration. Men om man använder det till krukväxter som står i små krukor kan det bli för mycket av det goda. Men varför inte prova på de krukväxter du är minst rädd om? Gör då en mindre koncentrerad lösning, i vanliga fall blandar man 1 liter nässelvatten med 10 liter vatten. Börja med en liten dos, för att det inte ska lukta illa inne. Det är bättre att gödsla lite och ofta, än mycket vid få tillfällen.

Gör nässelvatten genom att plocka en spann full med nässlor och täck dem med vatten en vecka, helst under lock. Sila bort nässlorna och blanda nässelvattnet så att det blir svagt tefärgat och ge i små doser, eftersom det är finns risk att man övergöder. Vattna aldrig torra plantor med enbart nässelvatten.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!