Varför vissnar azalean?

Mina julazaleor vissnar alltid och dör. Nu tänker jag göra ett nytt försök. Måste azaleorna stå i ett ljust fönster, eller klarar de att stå på ett bord inne i rummet?

Svar: Azaleor klarar av att stå en bit in i rummet, men inte alltför mörkt. Sänk ner terrakottakrukan med azalean var 3–4 dag i vatten, så att vattnet står precis upp till krukkanten. Låt kruka och rotklump stå och dra åt sig vatten i minst två timmar.

En azalea som redan ser hängig ut kan du rädda genom att låta den stå över en natt nersänkt i vatten. Ställ terrakottakrukan i en vacker ytterkruka, så torkar jorden inte ut lika fort. En azalea får dock inte bli stående i vatten i ytterkrukan.

En azalea kan stå fin och blomma 1–2 månader. Plocka hela tiden bort helt vissna blommor. Hoppas att du får en trevlig helg med en pigg och blomstrande azalea på julbordet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!